Scroll Top

Семейство с петзнаци отказва селективен аборт

Петзнаците на семейство Уилкинсън

Изправени пред „лошите прогнози” на лекарите и съвета им да направят „селективна редукция” на своите неродени бебета, Джейсън и Рашел Уилкинсън избрали правото на живот. След 34 седмици и временно сменяне на местожителството с цел да получи най-добрата грижа за многоплодната си бременност, Рашел ражда пет здрави бебета на 31 юли, 2007.

Сега домът на семейство Уилкинсън в Сидър парк, Тексас, е пълен с радост и постоянна грижа покрай Киндол, Райдър, Ръстин, Кейдънс и Касиди и техните по-големи брат и сестра Райли и Кая.Семейство Уилкинсън

Когато Рашел била бременна в 7-ма седмица и ултразвукът показал наличие на пет сърдечни ритъма, семейството било изумено.

„Бяхме в пълен шок и ни беше малко трудно да приемем веднага нещата”, казва Рашел за новините на NRL. Съпрузите се били подложили на асистирана репродукция, но никога не предполагали, че ще се сдобият с петзнаци.

Лекарите обаче веднага им предложили „селективна редукция”, чрез която да премахнат три от близнаците, така шансовете за оцеляване на останалите двама щели да се увеличат. „Казаха ни, че ако останат пет, всички ще умрат, или ако оцелеят ще бъдат недъгави цял живот. Всички медицински лица ни говореха все едно и също, но сърцето и разумът ни съветваха друго.”, споделя г-жа Уилкинсън.

Семейството започва само да проучва възможностите, провежда разговори и с други лекари и отправя молитви. ”Отговорът на молитвите, който получихме, бе да запазим всичките пет бебета, без значение какво ще последва”, казва Рашел.

Скоро двойката научава за лекар от Финикс, който има опит в израждането на многознаци. Рашел се мести в Аризона и от 18-тата седмица нататък остава на легло, тъй като най-голям шанс да оцелеят имат бебетата, достигнали поне 34-тата седмица, а това се падало на 31 юли.

Двойката спазила точно всички препоръки и на 31 юли Рашел родила пет красиви бебета, малки, но здрави. Общото им тегло било 9,700 кг, най-високата стойност за петзнаци, регистрирана в САЩ, според вестник Austin American-Statesman.

Бебетата се прибрали у дома в Тексас на 1 септември и оттогава ежедневието за сем. Уилкинсън е все така натоварено, като от раждането на петзнаците до 4 септември същата година през ръцете им минали 3035 бебешки бутилки с близо 3 550 литра адаптирано мляко, 4050 броя мръсни памперси, 12 перални с бебешки дрехи, но също 5 чифта ръчички и крачета и 5 прекрасни усмивки.

„Щастливи сме, че имаме доброволци помагачи от църквата и града ни, както и роднини, които ни помагат 24 часа на ден.”, споделя г-жа Уилкинсън.
Семейството изглежда много доволно от факта, че е послушало сърцето си и е отказало да приеме „лошата прогноза” на лекарите. На родители в подобна ситуация г-жа Уилкинсън дава съвет „да гледат оптимистично, да направят необходимите жертви и да използват всички възможни средства”.
„Всеки ден, когато ги погледн,а си мисля какво чудо са децата. Много сме благодарни за тези пет малки Божии дара.”

 

Автор: Дейв Андруско | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2013/09/04/pregnant-with-quintuplets-couple-rejects-doctors-suggestion-for-abortion/
Превод: Весела Митева-Костова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации