Scroll Top

Жена преживяла толкова жестока инфекция след аборт, че трябвало да ампутират крайниците ѝ

Присила Дрей

Майка от Франция разказва за загубата на двете си ходила, дясната си ръка от лакътя до китката и лявата си ръка след ампутация в една ужасяваща и реална история, илюстрираща как абортът вреди на жените.

Жената  пострадала от тези инфекции преди три години, през 2011 г. Тя наскоро даде гласност на историята си, тъй както опитите да осъди болницата, която я е лекувала, са все още неуспешни.

Госпожа Дрей твърди, че в болницата не са ѝ давани антибиотици, което е позволило на гнойния сепсис да върлува в тялото и необуздан, докато части от четирите и крайника не загинали, налагайки ампутация.

Госпожа Дрей била вече майка и омъжена жена. Заедно със съпругът ѝ решили, че нямат нужда от четвърто дете и решили да предприемат аборт. Те въобще не подозирали колко драстично абортът ще промени животът им завинаги.

Господин и госпожа Дрей не само умишлено участват в убийството на детето си, но тяхното решение довело и до трайното увреждане и обезобразяване на госпожа Дрей. Въпреки, че това е една трагична ситуация, поради много причини, тя е и ярък пример за вредите до които абортът води.

Абортът отнема човешки живот по жесток и нехуманен начин. Бебетата са наблюдавани на ултразвук докато се смаляват под устройствата използвани за аборт – дори по време на аборт в по-ранен стадии на развитие на бебето, какъвто вероятно е бил и случаят на госпожа Дрей. Друг метод е бебетата да биват разкъсвани крайник по крайник. Науката показва, че те са способни да изпитат болка още след първите пет седмици от своето развитие и със сигурност до дванадесетата си седмица. Независимо от използвания метод или болката, която го съпровожда, един факт остава: абортът несправедливо и трагично отнема невинен живот.

Той също така непрекъснато уврежда жените – емоционално, психологически, физически и по отношение на взаимоотношенията им. Мъжете също страдат от него. И мъжете и жените могат да страдат от посттравматичен стрес след аборт.

Детайлен доклад за фактите и последиците от аборт гласи:

„Резултатите от четирите най-големи регистрирани изследвания за аборт в света последователно са разкрили, че жените преживели аборт са с по-висок риск от психични проблеми, отколкото тези които не са. “

В скорошно проучване след събиране на представителна национална група, расово различни, проверени за предишно психологическо състояние и няколко други разлики, както и по-дълъг период на време, за жени, чиято първа бременност завършва с аборт, е било с 65% по-вероятно да изпаднат в „клинична депресия“, отколкото тези, чиято първа бременност завършва с раждане.

Повече информация за посттравматично стресово разстройство след аборт и негативните последици от аборт на взаимоотношения и родителство може да бъде намерена в доклада, който се намира на страница 41.

В доклада също така се изброяват и множеството рискове от аборта, които често пъти биват скривани от жените:

„Протоколът отразява, че абортът излага жените на повишен риск от физически наранявания, включително риск от: инфекция, температура, болки в корема и спазми, кървене, хеморагия, кръвопреливане, дълбока венозна тромбоза, белодробна емболия или емболия на околоплодната течност, нараняване на шийката на матката, вагината, фалопиевите тръби и яйчниците, дебелото черво, пикочния мехур и други вътрешни органи, усложнения при упойката (които са по-високи с обща анестезия), невъзможност да се отстрани цялото съдържание на матката (оставяйки части от плода/бебето или плацентата), необходимост да се повтори операцията, възможна хоспитализация, риск от последвали хирургически интервенции като лапароскопия или проучвателна лапаротомия, възможна хистеректомия (премахване на матката), безплодие, алергични реакции към лекарства, неправилна диагноза на вътрематочна бременност с извънматочна бременност или налична коремна бременност (което изисква различно третиране с лекарства или по-задълбочена операция), възможност за гроздовидна бременност с необходимостта от по-нататъшното лечение, емоционални реакции (включително, но не само депресия, вина, облекчение, безпокойство, и т.н.) смърт на жената, както и риск от живи, но осакатени бебета. “

Изследване, проведено от Live Action разкри, че клиниките на “Семейно планиране”, които довеждат жени до състоянието да бъдат изпращани в болница след аборт, преди самата процедура им казват: „Нямаме никакъв вид процедура, при която жената би могла да получи нараняване.“

Въпреки, че може да се чувстваме шокирани, ужасени и да изпитваме скръб за трагичната загуба на Присила Дрей, нека не забравяме първата трагична загуба която е претърпяла: загубата на нейната незаменима, безценна и скъпа рожба. Нито нейните крайници, нито нейното бебе могат да бъдат заменени. Ужасяващият опит на госпожа Дрей трябва да послужи като един трагичен урок за жените по целия свят.

Абортът просто не си заслужава.

За помощ при възстановяване и изцеление след аборт вижте следните ресурси (на английски):

LifeNews:  Кристи Бъртън Браун е защитник на живота в нейния роден щат Колорадо, адвокат на доброволни начала за Life Legal Defense Fund и симпатизантка на отглеждането на деца у дома. Оригиналния вариант на тази колонка е публикуван в Live Action blog.

 

Автор: Кристи Бъртън Браун
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/11/04/womans-post-abortion-infection-was-so-severe-she-had-to-have-both-hands-and-feet-amputated/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации