Scroll Top

Майка, преживяла помятане шест пъти, ражда „бебе чудо”

Ким Крукшенкс е преживяла шест спонтанни аборта на деца, които не са оцелели след дванадесетата седмица от бременността, но е била убедена, че неродената Дейзи ще се справи.

Крукшенкс страда от синдрома на поликистозния яйчник, което допринесло за абортите. Но когато Дейзи преминала дванадесетата седмица, майката направила всичко по силите си, за да се грижи за бебето.

Накрая Дейзи се родила на 23 седмица с тегло около 450 грама и докторите казали на Ким, че дъщеря ѝ може да не оцелее, тъй като 22-23 седмица е горната граница за оцеляване на преждевременно родените деца, при които има по-нисък процент за оцеляване в сравнение с родените няколко седмици по-късно.

В крайна сметка, три месеца са били полагани интензивни грижи за Дейзи и не се е очаквало, че ще оцелее, но сега тя се прибира у дома и се очаква да се възстанови напълно. Вестникът Лондон Дейли Мейл разкрива повече за тази вдъхновяваща история:

Жена, преживяла шест спонтанни аборта за период от 14 години, е разказала за радостта от факта, че най-сетне е станала майка.

Тридесет и две годишната Ким Крукшенкс родила Дейзи четири месеца по-рано и е била предупредена, че бебето няма да оцелее.
След болката от загубата на шест неродени деца, не могла да понесе да гледа първородното си дете, когато се родило през 23 седмица с тегло към 450 грама.

Но за нейна радост, тридесет и две годишният ѝ съпруг, Антъни Слоутър, я завъртял на другата страна и казал: „Виж, тя се движи.”

Двойката била допълнително травмирана, докато Дейзи се борела да оцелее в болница Медуей Меритайм в Кент.

Не им било позволено да държат бебето през първите 18 дни – и така три месеца за Дейзи били полагани интензивни грижи.

На 1 август най-сетне я изписали, след като стигнала 1, 800 кг.

Госпожа Крукшенкс заявява: „Сякаш е чудо – не мога да повярвам, че толкова дълго чаках да имам дете. Не мислех, че ще се случи.”

„Все още я наглеждам. Винаги ще се грижа за нея.”

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/08/14/mother-who-suffered-from-six-miscarriages-gives-birth-to-miracle-baby/
Превод: Антония Мирославова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации