Scroll Top

Маймуните са по-важни от човешките същества в Испания

2013-02-ApesProtestSpain-2

В момента в Испания си по-защитен, ако си маймуна, отколкото човек. Благодарение на нов закон, приет от испанския парламент и подписан от Премиера Марио Рахой, големите видове маймуни в страната са защитени от момента на зачеването срещу аборт и опити със ембриони. Човешките ембриони, обаче, не са защитени и с тях може да се провеждат опити.

Ето за това група от горили се събра около главната квартира на управляващата партия Partido Popular миналата седмица. Те бяха там, за да отпразнуват своята историческа правна и политическа победа, и да попитат защо на човешките бебета не им се полага същата защита.

Една от горилите (които добре владееха човешка реч) се обяви против лицемерието на това да се даде право на живот на тях, а на Хомо Сапиенс – не. „Правителството е глухо за призива на милиони испанци, които искат да се отмени закона, разрешаващ аборта,“ каза той, като се тупаше по гърдите. „Явно Рахой слуша повече гласа на дивата природа.“

Докато групата активисти подкачаха и се чешеха, имитирайки горили, лидерът им обясни, че те са тук, за да накарат Райхой „да изпълни обещанието си от предизборната си кампания да защитава човешкия живот от момента на зачеването и да подкрепя майките и семействата.“ Той завърши с думите „Няма нищо по-варварско и нехуманно от аборта.“

Демонстрантите, разбира се, не бяха горили, а активисти за правото на живот от асоциация Asociación Derecho a Vivir (Право на живот).

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ma98JzXeF44

Президентът на Асоциацията Игнасио Арсуага настоя Рахой да изпълни обещанието от предизборната си кампания и да отмени закона, разрешаващ абортите, приет от предшественика му. Той изтъкна, че „Това е абсурдно – законът защитава живота на някои животински видове, но не и на човешките същества.“

Защитата на човешкия живот от момента на зачеването, казва Арсуага, се подкрепя от мнозинството от испанците. Над 400 000 граждани са подписали петицията, искаща отмяна на закона, позволяващ аборт. „Заради този закон 300 бебета умират по жесток начин всеки ден в Испания и над 100 000 на година – това е нещо, което едно демократични общество не може да позволи.“

Испанският министър на правосъдието Алберто Руиз-Гаярдон обеща да внесе иск за отмяна на легализирането на аборта до края на март. „Ние и милиони испанци искаме тези обещания да се изпълнят,“ каза Арсуега.

От американския Институт за изследване на населението (Population Reserach Institute) се обявиха в подкрепа на испанската Asociación Derecho a Vivir. „Окуражаваме наши съмишленици в Латинска Америка да предприемат същата стъпка,“ казаха от там.

“Ние нямаме нищо против защитата на живота на застрашените примати, стига и човешкият живот да е защитен,“ казаха от PRI.

 

Автор: Карлос Поло
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/planet-of-the-apes-human-beings-play-second-fiddle-to-apes-in-spain
Преводът е собственост на Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации