Scroll Top

Абортирано бебе беше родено и почина в майчините си ръце след провален аборт

Спящо бебе с боси крачета

До британските власти тази седмица достигна ужасният случай на бебе, което се е родило живо след аборт в късната бременност и след това било оставено да умре в ръцете на майка си.

Болтън Нюз разказва за бебето Мохамед Рехман Ахмед, което се родило плачещо на 17 Февруари в болница Роял Болтън в Англия, ден след като майка му е била подложена на късен аборт. Недоносеното бебе умряло малко по-късно в ръцете на майка си София Кан.

Тази седмица властите проведоха следствие относно неправилно проведения аборт, живото раждане на Мохамед и последвалата му смърт. Според доклада, неговите родители избрали късния аборт след като научили през 21-вата седмица на бременността, че той има spina bifida (бел. ред. “спина бифида” e вроден дефект, който буквално означава “раздвоен гръбначен стълб”).

На 16 Февруари лекар в болница Сейнт Мари в Манчестър инжектирал отрова в пъпната връв на Кан, за да абортира момченцето си, според доклада на доктор Филип Булен, който извършил аборта. По-късно той казал на разследването, че е проверил за сърцебиене, но не е открил такова, затова изпратил Кан в болница Роял Болтън, за да се предизвика раждане.

По-късно същата вечер, докато раждалала, Кан казва, че усетила бебето си да мърда. Тя казва на следствието, че го е споменала на една от акушерките си, Аамеена Хайее, и помолила да провери за сърцебиене.

Кан казва: „Почувствах се, че ме правят да се чувствам, че съм си го измислила и просто съм глупава и започнах да се съмнявам в себе си.“

Хайее казала на разследването, че не си спомня Кан да е молила за изследването. Рано на следващата сутрин Кан родила своето момченце – живо и плачещо.

Ето още от доклада:

Г-жа Кан разказва как го е чула да плаче. „Не можах да повярвам,“ казва тя.

[Акушер Карол] Грънди, който изроди Мохамед, казва, че той е излязъл бързо и разказва как тя се е опитвала да подготви залата като не е очаквала бебето да се роди живо.

Тя добавя, че след като Мохамед се родил плачещ и движещ се, тя бързо подготвила залата за живо раждане и се е обадила за помощ.

След това г-жа Кан гушкала Мохамед докато издъхнал.

Г-н Нелсън отбелязва заключение за смърт по естествени причини. Той заявява, че смъртта на Мохамед се дължи на изключителното недоносване, дължащо се на съчувственото прекъсване на бременността, а като второстепенна причина вродени малформации.

Абортиращите лекари казват, че ще променят нещата в бъдеще като слушат за сърцебиене на бебето за по-дълго, за да сигурни, че е мъртво, преди да пращат майките за предизвикано раждане.

Този случай е особено ужасяващ, защото е имало възможност бебето да оцелее. Въпреки че никой не може да предвиди бъдещето, като цяло спина бифида не е фатална, а нови вътреутробни хирургически интервенции по време на бременността помагат на неродените бебета с този недъг. Още повече, че процентът на недоносени бебета, родени през 22-ра седмица на бременността, който оцеляват извън утробата е по-висок от всякога.

Но лекарите предложили Мохамед да бъде абортиран и дори наричат убиването му „съчувствено“ – само защото е имал недъг. Неговата инвалидност не го прави по-малко заслужаващ живот, по-малко човешко същество, но обществото е възприело тази форма на убийствена дискриминация.

Някои бебета са били достатъчно късметлии да преживеят аборта, да получат грижата, която заслужават и да получат втори шанс за живот. Мелиса Охден, Джиана Йесен и Клер Кълуел са 3 от най-добре познатите оцелели. Техните истории и много други показват, че бебетата в утробата са ценни човешки същества и аборта е жестока несправедливост спрямо децата в днешния ни свят.

 

Автор: Микаиа Билгър | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: https://www.lifenews.com/2018/09/13/aborted-baby-was-born-alive-and-died-in-his-mothers-arms-after-failed-abortion/
Превод: Филипа В. Кирилова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации