Scroll Top

Майка със спонтанен аборт дарява 418 литра кърма за спасяването на други бебета

Еми Андерсън и семейството ѝ

Скърбяща майка, загубила своя син в следствие на спонтанен аборт в 20 гестационна седмица, превърна тази трагична ситуация във възможност за помощ на други бебета и техните семейства.

Ейми Андерсън неотдавна каза за уеб сайта Philly Voice, че е решила да дари своята кърма, за да помогне на преждевременно родени бебета, след като е загубила своя нероден син Брайсън в средата на бременността си през 2010 г. Сега тя искала да сподели с другите наследството на краткия, но значим живот на своя нероден син.

Майката от Карибу, щата Мейн, споделя, че е била бременна в 15 седмица, когато разбирала че Брайсън има проблем с долните пикочни пътища, където се упражнявал натиск върху мъничкия му пикочен мехур; сутринта преди прегледа, на който трябвало да насрочат час за операцията му, Брайсън починал. Въпреки че изгубила сина си, тялото ѝ реагирало като след бременност и започнало да произвежда кърма, според твърдението на лекарите.

Статията продължава:

[Андерсън каза:] „Тялото на Брайсън бе изродено на 30 октомври и празниците през тази година бяха просто непоносими. Скръбта ми беше тежка, и докато аз намирах утеха в изцеждане на мляко в негова памет, никой от семейството ми не смееше да говори за бебето ми. Всъщност точно от това имах нужда най-вече. Майчината любов е майчина любов, независимо дали детето и е живо или умира.”

Тя започнала да проучва и бързо открила, че има огромна нужда от донорска кърма, особено във връзка с най-добрите практики прилагани за спасяване на преждевременно родени бебета.

„Тъй като това, което се случи с Брайсън бе в такъв ранен етап, млякото ми бе класифицирано като „предродилна кърма” и беше много богато на хранителни вещества. Всъщност беше значително по-здравословно от кърмата в края на термина, тъй като тялото ми я бе произвело, за да поддържа живота на преждевременно родено бебе. Нормалната практика на млечната банка е да комбинира кърмата на трима и повече донори, но те запазиха млякото на Брайсън отделно и го даваха на най-нуждаещите се бебета от всички в нужда…”

За осем месеца Андерсън изцедила и дарила 418 литра кърма, в чест на своя син, според статията. Тя казва, че намерила утеха в това, че заради Брайсън животът на много други бебета може да бъде спасен.

Сега тя е доброволец към групата за даряване на кърма „Североизточна банка за майчино мляко” и се обучава да бъде консултант по кърмене, пише статията. Казва също, че е посветена на това да споделя своята история и наследството на своя син, с надеждата да помогне на други семейства да преживеят мъката от загубата на бебе.

Истории като тази на Брайсън са красиво свидетелство за значимостта на всеки човешки живот, независимо колко кратък е. Неговата майка признава това. Младата майка на две живи деца и четири „бебета-ангелчета” говори за това, колко значим е животът на сина ѝ, въпреки че той никога не е живял извън утробата ѝ. Чрез мъката си, тя казва, че се е научила да види как краткия живот на нейния син се е превърнал в благословение за живота на толкова много други.”

„Изцеждането на мляко в памет на Брайсън бе толкова смислено,” каза Андерсън. „Всеки живот има смисъл, и този на моя син не беше различен. Аз реших да превърна смисъла на неговия живот в смисъл на своя.”

 

Автор: Макаиа Билгър | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/12/03/after-tragic-miscarriage-mom-donates-92-gallons-of-breastmilk-to-help-save-other-babies/
Превод: Петя Кушева за Сдружение „Избор за живот“

Свързани публикации