Scroll Top

На масата за аборт нещо сърцераздирателно я накарало да промени намерението си

Стейси Соломон

Британска певица и ТВ реалити звезда наскоро разкри как тя за малко е щяла да направи аборт , когато е била на 17.

Стейси Соломон, станала известна чрез „Х фактор“, наскоро беше гост на английското предаване Loose Women („Волни жени“). Според „Мирър“, Соломон преди време променила решението си и избрала да роди своя син, докато чакала да и направят аборт в болницата. Нейният син Захари сега е 8 годишен, съобщава докладът.

„Бях на 17, когато забременях със Захари и мислех, че е заради всички стигми на колко години трябва да си, за да имаш дете“, казва Соломон. „Първото нещо, което си помислих беше, че трябва да взема решение и да не раждам това дете, защото съм на 17 и съм твърде млада и не мога да се справя.“

В денят, за когато бил определен абортът, Соломон отишла в болницата заедно с майка си. Соломон казва, че семейството и я подкрепило в нейното решение, но в крайна сметка, поведението на майка променило мнението ѝ.

„Спомням си как лежах там. Те обърнаха монитора, така че да не мога да виждам какво става. Спомням си лицето на майка ми и въпреки, че то не изразяваше нищо, по него потекоха сълзи. Виждах всичките ѝ емоции и в този момент разбрах, че няма да мога да го направя.“

По време на интервюто тя също говори за социалните предразсъдъци относно възрастта, когато една жена може да стане майка.

„Не мога да се съглася с този манталитет, че жените не могат да имат деца, ако са на 40 и момичетата не могат да раждат ако са на 16“, казва Соломон. „Отвращавам се от хора, които ти казват кога е добре и кога не е добре да имаш дете.“

Нейната история отразява познат сценарий от индустрията с абортите. Защитниците на аборта обикновено предлагат аборти на уязвими жени, като им внушават, че те няма да могат да правят определени неща или да се справят, ако имат бебе. Те си играят със страховете на тези жени, че не са готови да имат деца или да станат родители, страховете им, че нямат пари или какво ще стане с тяхното образование и мечти за кариера.

Проучванията показват, че стабилността и подкрепата често са ключови фактори при взимането на решение за аборт. Едно проучване показва, че трите основни фактора да се вземе решение за аборт са: финансовите възможности, вероятността детето да се отглежда само от майката и голямата промяна, която ще настъпи в живота на жената.

Когато жените осъзнаят, че има хора готови да ги подкрепят тях и тяхното бебе, както се е случило със Соломон, много от тях избират живот за техните бебета. Повече от 2000 центрове за подкрепа на бременността на движението за защита на живота из САЩ са готови и желаят да помогнат на жените и техните бебета да получат подкрепата, от която се нуждаят. В резултат на това броят на абортите намалява и все повече жени избират живот за техните бебета.

 

Автор: Макаиа Билгър | Лондон, Англия
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/06/14/she-was-on-the-table-ready-to-abort-her-baby-when-something-heartbreaking-changed-her-mind/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации