Scroll Top

Бебе, родено в околоплоден мехур, поставя под въпрос абортите

Бебе в амниотичен сак с околоплодна течност

Клип, показващ уникално раждане на бебе, привлича вниманието на милиони онлайн.

The Daily Mail наскоро писа, че в Испания се е родило бебе във все още непокътнатия си околоплоден мехур. Шансовете, бебе да се роди в околоплодния си мехур, са малки – около едно на всеки 80 000. Най-често мехурът се пука или преди, или по време на раждане, както е станало с близначето на въпросното бебе, родено минути по-рано. В репортажа не е опоменат полът на бебетата.

Някой от присъстващите успял да заснеме редкия момент, за да го покаже на публиката. Краткият клип показва бебето върху болнична маса, заобиколено от медицински лица. Може да се види как бебето се движи в мехура, докато пъпната връв все още го свързва с майката. Няколко милион души са гледали видеото до този момент.

Клипът повдига въпроси относно абортите и аргументите, използвани от активисти в подкрепа на абортите, относно това кога човешкият живот придобива стойност. Според някои от въпросните аргументи, бебето в това видео би трябвало все още да подлежи на аборт. Някои защитници на абортите чертаят границата при проявата на жизненоспособност на бебето, докато други твърдят, че границата трябва да се постави когато бебето вече е родено, когато поема първата си глътка въздух, или когато пъпната връв се прекъсне. Един от сенаторите на САЩ дори изказва скандалното мнение, че човешкият живот придобива стойност, едва когато бебето напусне болницата и бъде заведено у дома.

Ето какво казват от организацията “Семейно планиране”, основен защитник на абортите в САЩ, на жените, посещаващи сайта им:

Различни типове хора – теолози, философи, учени, адвокати, законодатели, и много други – имат много различни мнения относно това кога започва животът. В интерес на истината, и яйцето, и сперматозоидът са живи организми преди да се срещнат и съберат. Този въпрос не е спорен.

Важният въпрос е “Кога се заражда индивидът?” По-голямата част от специалистите по медицина и “Семейно планиране” са съгласни, че този момент настъпва когато бебето поеме първия си дъх.

Някои от най-древните ни религии са променяли вижданията си по този въпрос многократно през вековете. Днес, някои хора искрено вярват, че индивидът се заражда когато яйцето се оплоди. Други, също толкова искрено, вярват че този момент настъпва при раждането. Много други пък вярват, че този момент настъпва някъде посредата.

Вярно е, че много от границите, които хората поставят относно стойността на живота, са условни; но “Семейно планиране” грешат относно началото на живота. Отдавна съществуват научни доказателства, че именно зачеването дава начало на уникален нов човешки живот. Въпреки че активистите в подкрепа на аборта се опитват да игнорират този факт, зачеването е единствената конкретна, обосноваваща граница, която определя кога един живот придобива стойност. Този факт е подкрепен от научни доказателства, както и от логика и обикновения всекидневен инстинкт.

 

Автор: Микаиа Билгър | Мадрид, Испания
Източник:
 LifeNews.com
Оригинална страница: http://www.lifenews.com/2016/08/10/amazing-video-of-baby-in-amniotic-sac-questions-abortion-shows-humanity-of-unborn-babies/
Превод: Деми МакКалъм за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации