Scroll Top

„Той е нашето малко чудо”: Майка ражда бебе след отказ от операция за отстраняване на яйчниците

Сара Мъкуа и нейното 'бебе-чудо'

Когато на Сара Мъкуа била открита киста с размер на портокал в единственият ѝ яйчник, тя отказала на лекарите да го отстранят, знаейки, че операцията ще изкорени шансовете ѝ някога да зачене дете. Благодарение на нейното решение и въпреки всички доводи, нейният едногодишен син Майкъл сега е жив и здрав – „малко чудо” за своите родители.

Според Дейли Мейл, Мъкуа е имала дълга история с кисти на яйчниците и малки шансове за зачеване на бебе, макар че тя и нейният съпруг Клеменс са се опитвали в продължение на 10 години.

През ноември 2010 г. лекарите трябвало да премахнат десният яйчник. Сара казва, че тя започва да усеща хронична болка след операцията и че нервите в стомаха ѝ били повредени след операцията.

„Преди 2 години болката стана по-силна и докторът ме изпрати за сканиране. Скенерът показа киста от ляво с размер на малък портокал. Казаха ми, че е необходимо да го махна веднага и ми дадоха да подпиша формуляр за съгласие. Една от описаните възможности във формуляра беше даване на съгласие за отстраняване на левия яйчник, ако не успеят да го спасят.”

Мъкуа знаела, че ако левият ѝ яйчник бъде премахнат, тя вече губи шансовете да зачене някога дете и затова отказала операцията, въпреки че знаела рискът за нейното собствено здраве.

„Просто не можех да се насиля да го подпиша, тъй като това беше последната ми надежда да имам деца”, казва тя. „Бях цялата в сълзи когато трима различни консултанти и ръководителят на гинекологията се опитаха да говорят с мен за последствията. Казаха ми, че ако кистата се спука, може да отрови кръвта и че съм в опасност тя да експлоадира.”

Поради трудности в зачеването, Мъкуа и нейният съпруг били на път да се примирят с идеята за осиновяване на дете, но тези очаквания биват преобърнати, когато тя забременяла само седмица след като лекарите били открили кистата.

„Тъкмо взех да осъзнавам какво се случва и изведнъж всичко се преобърна… Започнах да не харесвам кафе, което много обичах; затова взех тест за бременност и разбрах, че съм бременна. Когато видях, че е положителен, бях абсолютно шокирана. Аз и Клеманс бяхме толкова изненадани.”

Семейството им се зарадвало за новите родители, но те имали дълъг път пред себе си.

През цялата бременност Сара приемала лекарства, за да запази нормални нива на хормоните и претърпяла няколко скенера и тестове, за да се гарантира, че майката и детето са добре. На 8 март 2013 г. Майкъл се родил здрав, с тегло 2,900 кг.

Невероято, но след раждането кистата изчезнала.

„Кистата изчезна и вече нямаше нужда от операция”, казва Мъкуа.

„Никога не съм мислил, че ще зачене, да не говорим за раждането. Майкъл е нашето малко чудо. Той е невероятен. Той е толкова добро малко бебе, невероятно добър и щастлив. По онова време всички шансове бяха срещу него но той все пак го направи, появи се на бял свят.”

 

Автор: Катерин Бригс
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifesitenews.com/news/he-is-our-little-miracle-mother-has-baby-after-refusing-operation-to-remove
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации