Scroll Top

За 20 години в Индия са умъртвени 12 милиона неродени момиченца

Индийка с момиче и бебе

В Индия извършването на аборт на бебета от женски пол се е превърнало във всекидневие. Жените, осмелили се да родят дъщери, се сблъскват със смъртоносни заплахи. Според индийски проучвания през последните две десетилетия са умъртвени 12 млн. женски ембриона, защото роднините на майките искат момче.

От 90-те години на миналия век семействата в Индия могат предварително да определят с ултразвук пола на нероденото си дете и след това да бъде извършен аборт, ако е момиче. Според доклад на ООН само в Индия и Китай броят на умъртвените женски ембриони вече е достигнал 85 млн.

Докладът разказва историята на 34-годишната индийска лекарка Миту Курана, която ражда близначки против волята на съпруга си. По-късно тя заведе дело срещу него за опит за убийство на собствените си неродени момичета. След като става ясно от прегледа с ултразвук, че ще има две дъщери, съпругът й иска аборт, разказва Курана. Тя обаче отказва. Тогава той я заключва вкъщи без храна. Курана все пак успява да избяга при родителите си и да роди двете момичета, които сега са 7-годишни. Изходът от процеса срещу съпруга й остава неясен. С това дело Миту Курана иска да насочи вниманието преди всичко към милионите аборти, които се извършват по света: „Днес ние убиваме повече неродени момичета дори от Хитлер или Сталин. Но тук, в Индия, никой не протестира и никой не е наказван за това”.

 

Източник: Евангелски вестник
Адрес: http://www.evangelskivestnik.net/?page=news&id=4127

Свързани публикации