Scroll Top

Канадец поддържа бременната си съпруга жива, за да спаси бебето им

Iver Cohen Benson

В Канада жена и нейното неродено дете са на животоподдържащи системи по настояване на съпругът и бащата, който иска да даде шанс за оцеляване на неродения им син, който е в 27 гестационна седмица.

Лекарите обявили, че Робин Бенсън, 32 г. е в мозъчна смърт в края на декември, един ден след като тя пострадала от масивен кръвоизлив в мозъка. Тогава тя била бременна в 22 седмица с първото дете на двойката.

Съпругът Дилън Бенсън, също на 32 г., незабавно казал на лекарите да запазят живота на неговата съпруга чрез системи.

„Идеята е, че ако може да се задържи нейното тяло живо и нашето дете да порасне до 26 седмица, това ще даде на нероденият ни син 60-80% шанс за оцеляване при цезарово сечение по това време” пише Бенсън в блог.

Бащата вече е кръстил детето Ивър Кохър Бенсън.

Историята идва след като само преди една седмица в Тексас баща получи заповед от съдия, която принуди  персонала на болницата да премахне животоподдържащите системи на 33 годишната му съпруга. Когато системите били отстранени, тя била в 22 гестационна седмица. Адвокатите борещи се в защита за живота на бебето нарекли това „екзекуция и съдебна тирания”.

Докато Бенсън е съкрушен от загубата на любимата му съпруга, той вярва че ѝ дължи да направи всичко за да защити тяхното дете.

„Всички, и нейното семейство и моите приятели, ме подкрепят и всички мислят, че моята съпруга би искала да се опитам да дам на нашето дете възможно най-добрия живот, така че това е, което ще се опитам да направя, ако приемем, че всичко върви добре и нещата станат според очакванията ни.”

За Бенсън „най-трудната част” била да разбере, че в деня, в който синът му се роди, той ще трябва да се сбогува със съпругата си.

„Тя е моята опора. Тя прави всичко за нас и не мога да повярвам, че няма да говоря с нея отново и че нашият син ще порасне без да срещне никога прекрасната си майка”, пише той.

Ултразвукът показва, че бебето расте и се развива добре.

„Удивително е че остава здрав, докато тялото на жена ми си отива”, казва Бенсън.

„Тя все още изглежда толкова красива и изглежда все едно спи. Липсва ми толкова много. Толкова се гордея с нея, че е толкова силна и се справя заради Ивър. Иска ми се да можех да говоря с нея само още един път. Опитвам се да бъда силен, обаче когато си помисля, че трябва да живея остатъка от живота си без нея, това е толкова тежко!”

Критиците на критериите „мозъчна смърт” за установяване на смъртта казват, че фактът, че една бременна жена може да продължи да подхранва едно дете в утробата си разрушава цялата теория. За случая с майката от Тексас, президентът на организация за защита на живота Operation Rescue – Трой Нюман казва: „На обществеността е дадено погрешно впечатление че майката от Тексас, Марлис, е мъртва и е разлагащ се труп. Сърцето на Марлис продължава да бие и тя продължава да подхранва нероденото бебе. А гниещ труп не може да прави това.”

Бенсън взел отпуск от работа, за да бъде с жена си и нероденото си дете денонощно. Семейството и приятелите засилили подкрепата и насърчението си. Била стартирана и кампанията за набиране на средства, за да се покрият разходите на Бенсън по време на отсъствието му от работа. Били събрани повече от $46 000 като целта е била да се съберат $36 000.

„Дните ми сега се състоят от прекарване на много време със семейството и близките приятели и разбира се време в болницата за посещение на Ивър и Робин и всяка минута надежда за здравето им”, пише Бенсън в обръщението си за набиране на средства.

 

Автор: Питър Баклински
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifesitenews.com/news/canadian-man-keeps-brain-dead-pregnant-wife-on-life-support-to-give-baby-ch
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации