Scroll Top

Видео проследява живота на оцеляло недоносено дете

Уокър Колт Прует

Уокър Колт Прует се родил през април 2014  г. в 26-та гестационна седмица и прекарал първите си три месеца в интензивното неонатологично отделение на болницата в Северна Каролина. Неговите родители Ерика и Джаред Прует били загрижени за здравето му, защото тегло му било само 454 грама при раждането и бил на командно дишане.

Ерика описва как е изглеждал Уокър, когато тя го е видяла за първи път.

Тя казва: „Той беше толкова малък. Не можех да го докосна, не можех да го почистя, можех само да го погаля леко по кожата, защото тя беше толкова деликатна.“

Все пак след 90 дневен престой в болницата Уокър дишал и се хранел самостоятелно, а на неговите родители бил подарен видеозапис за времето, през което той е бил в отделението.

Според „Ню Йорк Дейли Нюз“, фотографката, която е уловила образите, Денийн Брайън била започнала своя бизнес след като 6 месечната ѝ дъщеричка била починала.

Тя казва: „Тези образи са начин да изтъкнем хуманността на лекарите от интензивното неонатологично отделение на болницата в Северна Каролина. И добавя: „Хубаво е да погледнем отвъд тръбичките, маркучите и машините, за да подчертаем красотата на чудесата, които се случват ежедневно. Чувстваш се така, сякаш си направил нещо добро за света.“

Ерика казва следното за видеозаписа на Браян: „Браян се отнасяше чудесно с нас. Тя идваше при всеки ден докато Уокър беше в интензивното неонатологично отделение в Северна Каролина и го снимаше. След като си тръгнахме оттам, тя се снима с нас и ни даде пълните права върху всички снимки.“

Слава Богу, благодарение на напредъка на медицината и технологиите, с подходящи медицински грижи много преждевременно родени бебета оцеляват. Всъщност, в САЩ 80% от бебетата, които са родени в 26-та седмица оцеляват през първата година. Това изтъква необходимостта от узаконяване на защитата на живота на бебетата в 20-та гестационна седмица; това е възрастта, когато знаем, че те могат да изпитват болка и потенциално да живеят извън утробата. Въпреки че жизнеспособността на плода и неговата болка не определят стойността и ценността на неродения живот, те насочват вниманието към нечовечността на късно извършените аборти.

За съжаление, хиляди неродени бебета умират след 20-та гестационна седмица в ръцете на лекари, извършващи аборт в САЩ, макар че статистиката сочи, че 84% от американците искат тези действия да бъдат забранени. Както LifeNews вече съобщи, друго преждевременно родено бебе, наречено Конър оцеля, след като беше родено в 23-та седмица. Като отклик на неговото оцеляване, неговата майка Рейчъл Крокет обясни, че тя иска да сподели тази история, за да накара хората да се запитат за законността на абортите след 26-та седмица.

Тя казва: „Казаха ни да се сбогуваме с Конър и че повече никога няма да го видим. Все едно беше дошъл краят на света, бяхме безмълвни. Просто трябваше да стоим там и да чакаме сестрата да ни каже най-лошото, беше такова облекчение, когато ни казаха, че той е добре. Малко по-късно консултантът дойде при нас, погледна го и не можа да повярва, той изглеждаше толкова добре. Аз мисля, че крайният срок за извършване на аборт трябва да бъде снижен до 20-та гестационна седмица* – особено като имаме предвид какво се случи с Конър.“

* Позицията в интервюто е на лицето, което е интервюирано. Позицията на Сдружение “Избор на живот” е, че всички аборти освен тези, при които физически е застрашен живота на майката, трябва да бъдат забранени.

 

Автор: Сара Загорски | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/06/09/beautiful-time-lapse-video-shows-miracle-of-premature-babys-life/
Превод: Диана Македонска за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации