Scroll Top

Бивша клиника на “Семейно планиране” в САЩ отваря врати като Център в защита на живота

Център за бременни жени "Надежда" - Браян, Тексас

Обект на “Семейно планиране”, в който известната американска защитничка на живота Аби Джонсън, е била мениджър, по времето, когато е бил клиника за аборти, в момента е функциониращ център за подкрепа на бременни жени.

Центрове за бременни „Надежда” (Hope Pregnancy Centers) в Бразос Вели закупили сградата на “Семейно планиране” (Planned Parenthood) в Брайън, Tексас миналата година, след като центърът за аборти затворил. Според Christian News Network, организацията в защита на живота преустроила обекта и го отворила отново през септември.

“Това, което някога е било място на смърт и скръб, където са извършени около 6400 аборти, днес се е превърнало в място за живот”, каза в изявление Трейси Франк, изпълнителен директор на Центрове за бременни „Надежда”. “Чувстваме се сякаш сме регенерирали и изкупили земята.”

Според репортажа, новият обект Центрове за бременни „Надежда” е отпразнувал откриването си на 4 ноември. В центъра за бременност, който подкрепя живота са приети около 40 жени до момента. Безплатните услуги включват тестове за бременност, ултразвук, консултации за възможности за забременяване, получаване на бебешки принадлежности, тестване за болести предавани по полов път и други.

Организаторите се надяват, че новият център за бременни ще бъде важен ресурс за студентите в близкия Тексаски Университет A & M и Колежа Блин, допълва репортажа.

“Семейно планиране” в миналото са използвали местоположението, за да се прицелват в студентите от колежа – хора от възрастова група, за които има най-голяма вероятност да направят аборт. Самата Джонсън, според нейната книга “Непланирана”, някога започнала работа в “Семейно планиране”, след като се ангажирала с дейност на територията на колежа.

През 2009 г. Джонсън напуснала поста си в гиганта за аборти, след наблюдаване на ултразвуково-направляван аборт.

Закриването на бившата клиника на Джонсън през 2013 г. се случило след като тогавашния Губернатор Рик Пери подписал законопроект, който забранява абортите след 20-та седмица и държи клиниките за аборти отговорни пред по-високи стандарти за безопасност. House Bill 2, тогава получи национално внимание, защото затвори 14 от 23 клиники за аборти в Тексас или им забрани предлагането на “услуги” за аборт.Паднала табела/знак на "Семейно планиране"Когато клиниката за аборти Браян била затворена и премахнала своя знак през 2013 г., Джонсън направила снимка и я споделила във Facebook и Twitter. “Знакът на организацията за семейно планиране пред бившата ми клиника е свален!!!”, написала Джонсън. “Наистина е затворена. На мен това все още ми се струва нереално. Няма да има повече жени, които да ходят в този център, за да бъдат увреждани отново. Няма да умират повече деца зад тези стени.”

А сега, в резултат на работата на Центрове за бременни „Надежда” на Брасос Вели, животът на неродените бебета ще бъде спасяван зад тези стени.

 

Автор: Макаиа Билгър | Браян, Тексас, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/11/09/former-planned-parenthood-abortion-clinic-re-opens-as-a-pro-life-pregnancy-center/
Превод: Петя Кушева за Сдружение „Избор за живот“

Свързани публикации