Scroll Top

“Един от нас” събра защитници на живота и семейството в Будапеща

One of Us
  • “Кризите, които изпитваме днес, започнаха в деня, когато абортите станаха закон” – Хаиме Майор Ореха
  • “Симфонията на Живота” в чест на френския лекар Жером Лежен, открил генетичната причина за Синдром на Даун
  • “Бих попитал лекарите, които продължават да извършват аборти, дали вярват, че прекратяването на един живот помага на майката” – Носител на наградата на “Един от нас” – “Герой на живота” – Джон Брукалски

ЕГИ "Един от нас"На 27 май 2016 г., в Будапеща се събраха над 600 представители на организации от цяла Европа, които защитават живота,  за да присъстват на втория Европейски форум на “Един от нас”. Целта беше да се покаже подкрепата на много европейци към политиките на Унгария и Полша в полза на живота, семейството и майчинството.

Хаиме Майор Ореха, президент на федерацията “Един от нас”, потвърди, че “Кризите, които изпитваме днес, започнаха в деня, когато абортите станаха закон. От там нататък, вратите бяха отворени за налагане на джендър идеологията и всички онези тенденции, които атакуват личността и ценностите на истинския хуманизъм. Тук ние сме тези, които не се отказват да търсят корените на кризата и да се изправят срещу тях.”

Мария Сан Гил, бивш депутат в Баския парламент и член на фондацията “Ценности и общество” каза: “Днес ние заставаме зад тезата, че животът не принадлежи на никаква идеология и че неговата защита трябва да бъде абсолютно радикална. Ценностите на света, които трябва радикално да се защитават са тези, за които не може да имат две значения и две мнения и за които не можем да имаме никакви комплекси – ние трябва да ги защитаваме пряко, с истина и твърдост.”

Форумът “Един от нас” приключи с представяне на виждането за бъдещето, в което политическият и социалният контекст е променен, но ценностите и убежденията не могат да отсъстват от Европейския и националния обществен дебат.

“Симфония на живота” пристигна в Будапеща, представена от Европейската федерация “Един от нас”

Музикалното творчество, представено от испанската асоциация Symphony Orchestra and Choir JMJ, беше в чест на френският лекар Жером Лежен, който е откривателят на генетичната причина за Синдром на Даун и велик защитник на живота.

Композицията е била направена от испанеца Карлос Криадо и руснакът Кузма Бодров, като за изпълнението се изисква участието на над 300 музиканта на сцената.

В допълнение на музикантите от симфоничния оркестър и хор JMJ Symphony Orchestra и техния хор, детският хор на Унгарската държавна опера и хорът “Вокс Мирабилил” също взеха участие в симфонията.

“Един от нас” даде за втори път Европейска награда “Герой на живота” на американския лекар Джон Брукалски

Тази година “Един от нас” отново присъди наградата “Герой на живота”; този път на американския лекар Джон Брукалски, който е лекар, извършвал аборти в миналото, но в момента развива медицинските центрове Tepeyac Family Center, които защитават живота в САЩ.

Д-р Брукалски е прекарал част от своята професионална кариера в извършване на аборти, докато не почувствал пълно пренебрежение с отвращение към това, което правел. “Аз не виждах щастие и радост в моята клиника. Повече аборти означава повече разбити взаимоотношения, повече инфекции, повече разрушение, повече горчивина”, каза новият “Герой на живота” и допълни: “Бих попитал лекарите, които продължават да извършват аборти, дали вярват, че прекратяването на един живот помага на майката. Много е трудно за една майка да не се безпокои за детето си; и аз бих ги попитал дали наистина абортът е най-добрият отговор, според тях. Ако те не вярват, че има по-добри решения, но ако се интересуват от такива, нека ми се обадят.”

 

Автор:  Форум на Федерация “Един от нас” | Будапеща, Унгария
Източник:
 Европейска Федерация “Един от нас”
Превод: Ивайло Тинчев за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации