Scroll Top

Първи форум на европейската федерация “ЕДИН ОТ НАС”

Форум на "Един от нас" в Париж

На 12 март 2016 г., сравнително наскоро създадената европейска федерация за живот и човешко достойнство “ЕДИН ОТ НАС” проведе първата си голяма публична проява в Salle Gaveau в Париж, Франция. Над 1200 присъстващи от 28 европейски страни, 31 национални организации, политици от висок ранг, здравни и правни експерти се присъединиха в първото по рода си събитие в Европа.

Днес в Европа има много предизвикателства срещу човешкия живот – евгеника, експерименти и проучвания върху ембриони, сурогатно майчинство, евтаназия, трансхуманизъм – и тази нова сила в Европа се изправя срещу тях.

По време на форума беше връчена първата международна награда за “скромен герой от живота”. Победителят, избран сред 20 претенденти и 5 окончателни номинации е младата тайландка Патарамон Чануба, която е майка на дете, родено със синдром на Даун. Нейната история получи широк отзвук по света и емоционална обвързаност от обществото, след като беше разкрита през лятото на 2014 г. Бебето Гами, на тайландката, е било заченато при договор за т.нар. “сурогатно майчинство” с двойка от Австралия, която искала дете, но не можела да има свое собствено. След като се установило, че един от имплантираните близнаци, с които майката е бременна, е със синдром на Даун, австралийската двойка поискала майката да го абортира и да остави само другия, но тя отказала и запазила детето, което се родило и в момента се отглежда лично от семейството ѝ.

Връчване на първата награда "Един от нас"

Според Хаиме Майор Ореха, президент на федерацията “ЕДИН ОТ НАС” и фондация “Жером Люне” (член на федерацията “ЕДИН ОТ НАС” и съорганизатор на събитието): “Федерацията е изградена на основата на големия успех на Европейската гражданска инициатива за защита на човешкия ембрион, която беше подкрепена от подписите на почти 2 милиона европейски граждани. Над законодателите днес тежи огромен политически и пазарен натиск, който има интерес да се разшири възможността за сурогатно майчинство, създаване на перфектни деца чрез генетични манипулации, премахване на болните и ненужните в обществото и др., който постепенно се опитва да убие нашата цивилизация, основана на юдео-християнските ценности. Този форум е основополагащ акт на нова Европа за живота, връщаш ни към силата на корените ни, и прекъсване на ултралиберализма и дългото мълчание.”

Залата на форума на "Един от нас"

Сред другите дейности на федерацията “ЕДИН ОТ НАС” е обявяването на професионален апел от европейските експерти във здравеопазването, закона и политиката. По стъпките на почти 2-та милиона граждани, които подписаха Европейската гражданска инициатива, те призовават за ключов и легитимен дебат за насочване на финансирането от Европейския съюз само към етични програми, които не включват разрушаването на човешки ембриони и човешки живот. Апелът може да бъде прочетен на няколко езика и подписан на адрес: www.oneofusappeal.eu

Контакти с организацията: Olivier Ruisseau, имейл: presse@undenous.fr, телефон: +33 1 44 49 73 46 or +33 6 47 95 66 60

***

Европейската федерация за живот и човешко достойнство “ЕДИН ОТ НАС” е международна нестопанска, неполитическа и неденоминационна федерация, регистрирана съгласно законите на Белгия. До този момент в организацията членуват 31 местни и международни организации, които са участвали в набирането на подписи по време на Европейската гражданска инициатива “Един от нас” и предлагат безплатни услуги за грижа, съветване и защита в цяла Европа.

Свързани публикации