Scroll Top

Организация спасила почти 390 000 неродени бебета от аборт за 6 години

Център за грижа за бременни "Care Net""

Кеър нет, международна мрежа от 1130 центъра за бременни жени, съобщи, че през последните 6 години е спасила над 388 000 неродени деца, предотвратявайки аборта им.

Според техния уебсайт, организацията твърди, че тяхната мисия е да „предлагат съчувствие, надежда и помощ на желаещите да направят аборт, като им представят реални алтернативи и християнска помощ чрез мрежата от подкрепящи живота центрове за бременни жени, организации и личности“.

Неправителствената организация е създадена през 1975 г. и управлява единствения в страната кол център в реално време, който предлага съвети по въпросите на бременността. Центровете Кеър нет предлагат безплатни тестове за бременност, ултразвук, както и родителска подкрепа и съвети.

Групата от центрове за бременни отчита някои забележителни цифри, които разкриват влиянието, което тя има.

Числящите се към Кеър нет центрове за бременни жени са извършили 579 322 безплатни ултразвукови прегледи и са представили посланието на Библията на повече от 1 милион души. Отделно още 1,1 милиона майки са получили реални бебешки артикули и материали за техните новородени, а 1,8 милиона безплатни теста за бременност са били раздадени.

„Приблизително 1180 центрове към Кеър нет посрещат тези непланирани бременности със съчувствие, надежда и помощ. Всяка година около 30 000 доброволци взимат участие в тези центрове. А от 2009 г. центровете, които осигуряват безплатни ултразвукови прегледи на своите клиенти са се увеличили с 20%.“, твърди организацията.

Ето още:

„Кеър нет е спасила 388 691 живота! Откъде взехме този брой? През 2014 г. ние събрахме информацията от прилежащите ни центрове за бременни жени, за да видим какво влияние е оказал Кеър нет през последните 6 години /2008-2013/. От жените, които са дошли в центъра и са имали намерение да направят аборт, 388 691 са избрали живот за децата си. Всеки 8 от 10 жени, които са посетили Кеър нет са били с риск за аборт.

Освен всичко друго центровете на Кеър нет имат и телефонна линия по въпросите на бременността, която приема обаждания от жени и мъже, които са изправени пред вземането на трудни решения относно бременността. Като следват политиката си да предлагат съчувствие, надежда и помощ на жени и мъже, изправени пред трудни решения за бременността, нашите центрове и телефонната ни линия за взимане на решение оказват влияние върху животи. Представяйки реални алтернативи на аборта, нашите центрове помагат на тези хора да изберат живот за техните неродени бебета и изобилен живот за техните семейства. 388 691 решения в полза на живота вместо аборта са променили живота на неродените деца и техните семейства.“

Както Лайф нюз вече съобщи, всяка година 16 000 бебета биват спасени от аборт след като техните майки виждат с помощта на ултразвук техните неродени бебета в центъра за бременни жени. Когато една жена е в криза, тя често мисли само за настоящето, а не за усложненията, които един аборт може да донесе. Жените мислят за реакциите на техните родители , приятели и техния партньор. Те размишляват как техният живот би се променил, ако имат бебе и дали те финансово могат да се грижат за друго човешко същество.

Други може да са при още по-ужасни обстоятелства, като например бременността им да е резултат от изнасилване или кръвосмешение, като бракът им е насилие или имат друга такава връзка, или живеят в крайна бедност, чудейки се как ще се прехранят. Каквото и да е, тези жени търсят помощ и решение за техните проблеми незабавно.

Точно затова, когато жена пристъпи прага на клиника за аборти и чуе, че абортът не е краят на живот и че това е безопасна и безболезнена процедура, тя си тръгва като мисли , че е намерила всичко, което ѝ трябва. В клиниката за аборти жените няма да разберат, че над 60% от жените, които са правили аборти, страдат от пост травматично нервно разстройство, или че процента на жени, извършили самоубийство е 6 пъти по-висок , от колкото при тези, които са родили. Те няма да чуят, че абортът повишава риска от безплодие, рак на гърдата и бъдещи извънматочни бременности. И със сигурност няма да научат за всички жени , които са били осакатени или убити в ръцете на лекар, извършващ аборт. Всичко, което те знаят със сигурност, е че преживяват ужасна криза и жената от семейно планиране им казва, че абортът е нищо работа.

Обаче в центровете за бременни жени научават истината за всичките възможности, които имат. Освен това, много от центровете оказват подкрепа на жените, след като те са родили. Центровете осигуряват бебешки дрешки и храна, съдействат за курсове за родители, и вървят рамо до рамо до жените, когато решат да станат майки. По настоящем в САЩ има над 2000 центрове от този вид и наше задължение като хора, които подкрепяме живота да вървим рамо до рамо с тях в усилията има да спасяват животи.

(Бел. ред. За момента в България няма такива центрове, въпреки че Сдружение “Избор за живот” се старае да помага където и с каквото може на жени, които са избрали живота за децата си. Единствено с подкрепата на своите членове и симпатизанти сдружението може да разшири и подобри подкрепата си за нуждаещите се.)

 

Автор: Сара Загорски  | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/06/16/this-organization-has-saved-almost-390000-unborn-babies-from-abortion-in-6-years/
Превод: Невена Петкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации