Scroll Top

Обществено прието детско насилие

Насилие над дете

Повечето американци (бел. ред. и българи) не гледат на аборта като на насилие над деца. Но както Майка Тереза каза веднъж, „Всяка държава, която приеме аборта учи хората си да използват всякакво насилие, за да постигнат това, което искат.“

Бих добавила, че абортът не само учи хората че насилието е приемливо, а и убеждава хората да лъжат сами себе си. Самоизмамата държи в плен нашата земя от много години.

Резултатът от тази игра на думи и определения е почти неизмерим, когато човек се замисли за истинския брой деца, които са загинали през последните повече от четиридесет години. И начинът, по който те умират е още по-обезпокоителен. Или не е така?

Днешните заглавия ни карат да вярваме, че може би този тип насилие над деца, който се случва преди раждането и който води до умъртвяване на жертвата, не се смята за форма на насилие, а е по-скоро определян като напредък на медицината. Вземете за пример дейността на компанията Женшен в Китай. Фирмата е обявила, че скоро ще позволява на родителите да избират ембриона, който има най-голям шанс да успее в живота. Компанията „подбира гени на хора, които са надарени математици с цел да изолира гени, които ги правят по-интелигентни от средния човек.“

Научното списание „Природа“ потвърждава тази практика и популярността ù като твърди: „Така както генетиката ни дава възможност да обърнем тенденцията в развитието на човешките болести, така ни дава и властта да подбираме желаните характерни черти у хората.

Генното инженерство подготвя почвата за вида на супер бебето. Както един доклад посочва, модифицирането на ембриони ще стане модната вълна на бъдещето, която ще дава на бъдещите родители възможността да подбират дете по същия начин, по който човек може за избере плодове в магазина.

Много бебета ще умрат в процеса на този дизайн на ембриони и процесът на селекция – всяко от тях отхвърлено поради несъвършенства. Макар че тези ембрионални бебета може да не са възприемани като членове на човешката раса от много, ако не и от повечето, американци, това не променя фактите.

Марк Ошински вижда това и пише: „След обезценяването на бебетата в развития свят през 70-те и 80-те, те станаха рядкост и в резултат – отново желани. Днес всеки начин на правене на бебета се приема за добър, стига да доведе до бременност в удобен момент.“

Точно! Докато факторът за удобство е водещ в съзнанието на тези, които търсят да родят дете или пък да се отърват от него, нищо не е извън нормите. Професионалистите и техните съмишленици приветстват такива егоистични нужди и по тази причина имаме „учтиво социално детско насилие“, което бива толерирано – а често е и удобен избор.

Това насилие, което виждаме и разпознаваме, е категорично отричано от доставчиците на репродуктивна техника, контрацепция и хирургически аборти. Внезапно детето изчезва, просто един проблем или една възможност, зависи как човек ще погледне на това.

А „то“, разбира се е човешко същество.

Някога решителните политически лидери, подкрепящи живота, въведоха простичко назованото Изменение към Върховенството на Човешкия Живот като начин да сложат край на тази лудост. Тогава мислехме, че езикът на който е написано е съвършен. Но днес, предвид настоящото състояние на генетичната манипулация и възхода в използване и злоупотреба с инвитро оплождането, освен всичко останало, осъзнаваме че думата „оплождане“ е неадекватна и искаме да предпазим всеки човек от неговото биологично начало.

Прост факт е, че убиване на бебе – било то на възраст един момент след зачеването или на ръба да се роди – е детско насилие от най-лош тип. Дали това убийство се случва в петриева паничка, на лабораторна маса, във фалопиевите тръби, преди имплантиране или в утробата, това е все убийство на човек.

Единственият начин да се сложи край на социално учтивото насилие над деца е да се направят тези факти кристално ясни и да се повтарят често. От това зависят животи.

Джуди Браун е президент и съосновател на Американска Лига Живот и е трикратен пълномощник на Папската Академия за Живота.

Препечатано с позволението на All.org

 

Автор: Джуди Браун
Източник: LifeSiteNews.com
Оригинална статия: http://www.lifesitenews.com/news/socially-acceptable-child-abuse
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации