Scroll Top

Майка изтормозена от чувство за вина, след като бебето ù оцеляло при аборт: Тя не трябва да е тук, но се радвам, че е!

Амелиа в ръцете на майка си

Амелия с родителите сиШанън Скинър направила аборт в осма седмица или поне така си мислела. По това време вече имала четири месечно бебе и с партньора ù Антъни „имали проблеми”. Затова решили, че абортът е най-доброто решение,  вместо да има второ бебе.

Но след аборта Скинър продължавала да усеща гадене и движенията на нероденото бебе. След лекарски преглед я уверили, че усещането на движения било просто последваща аборта реакция.

Накрая, след положителен тест за бременност, се установило, че е бременна в 5-ти месец.  За щастие двойката решила да запази бебето, което очевидно не било увредено от силните лекарства за предизвикване на аборт, които Скинър била вземала.

Сега Шанън Скинър се тревожи за вредните последици от аборта върху новороденото ù бебе, Амилия, която представят на света за пръв път. Родена с Цезарово сечение на 1 май с тегло 3,175 кг , тя удобно се е гушнала в ръцете на майка си за шише мляко, а после и ще поспи.

„Не мога да спра да я гушкам – не искам да я оставя изобщо”, казва Шанън, която е на 20 г., като внимателно подава Амилия на партньора си, главния готвач Антъни Хънт, на 24 г., докато по-голямата дъщеря Лейси, на 14 месеца,  обсипва с целувки челцето на сестричката си. „Всеки път като я погледна си казвам: „Наистина не би трябвало да е тук. Но след като сега вече е, не мога да си представя да е по друг начин.”

Както съобщи Лондонския Дейли Мейл:

„Наричаме я нашето бебе-чудо, защото така и не знаем как оцеля. Трябва много да е искала да бъде тук.”

„Когато я гледам докато спи, не мога дори да понеса мисълта, че би могла да не съществува. Дълго се чувствах виновна, но сега вече чувствам облекчение.”

Като едно млада двойка, те представляват неустоима картина на домашно блаженство в своя изпълнен с еуфория дом в Бристол, наситен с аромат на нов живот и лосион за бебе. Човек трудно би могъл да си представи, че съвсем неотдавна изобщо не са искали това бебе. Историята на тази двойка предизвика медийна буря по-рано тази година, когато стана ясно, че нероденото им дете като по чудо е оцеляло от аборта.

А днес, за пръв път, Шанън и Антъни показват Амилия пред света и споделят чувствата си за това как нейното раждане е променило живота им. Не че тревогите им са свършили. Амилия може и да изглежда съвършена, но едва след четири години лекарите ще могат да кажат дали лекарствата давани на Шанън за прекратяване на бременността са нанесли дълготрайни вреди в развитието на детето.

„Иска ми се да вярвам, че е съвършена, и вътрешното ми усещане е, че е добре, което може да е поредното чудо”, казва Шанън, „но дори и да има проблеми, за които все още не знаем, те няма да променят любовта ни към нея.”

Амилия може и да е много желано и обичано бебе сега, но родителите ù изпитват видимо неудобство да признаят, че ситуацията е била напълно различна преди девет месеца, когато Шанън случайно забременява.

„Ако има проблеми с Амилия, за които все още не знаем, те няма да променят обичта ни към нея.”

Как, докато се дивят на новороденото си съвършенство, обградено от танцуващи розови балони с надпис „Момиче е!” , някога изобщо ще могат да кажат на дъщеря си истината?

„Наистина не знам какво ще ù кажем”, признава Антъни, нежно изглаждайки нейната мъничка рокличка от деним. „Такова нещо се случва рядко, но се надяваме, когато е достатъчно голяма ще може да разбере.”

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/05/23/mother-racked-by-guilt-after-her-baby-survives-abortion-she-shouldnt-be-here-but-im-glad-she-is/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации