Scroll Top

Снимка на пометнатия Ноа, показва човешката същност на неродените

Бебето Ноа

Бебето Ноа (на български Ной), починало при спонтанен аборт на 20 февруари 2014 г. само на 12 седмици и пет дни от началото на бременността. Съвършено оформеното му тяло показва недвусмислено развитието на новия човешки живот – най-грандиозното чудо на земята. Неговата майка, Лара, му дала името Ноа, защото то означава на еврейски “утеха” и “мир”. 

От самото начало всеки нероден малък човек отговаря на всички критерии, необходими за установяване на биологичния живот и осигурява неговото място в човешкото семейство. Детето се храни, движи се, расте, може да реагира на стимули и съдържа генетичния потенциал, необходим да се репродуцира.

Само на 18-22 дни неговата собствена кръв започва да циркулира, често пъти с кръвна група уникална, различна от тази на майката. Всъщност, неговото мъничко сърце ще бие около 54 милиона пъти преди то да се роди.

На 6 седмици очите и клепачите на детето, носа, устата и езикът са се образували и електрическата активност на мозъка може да се наблюдава.

В първите си дванадесет седмици от живота критичните системи като кръвоносната, нервната и храносмилателната система са вече развити и жизнено важните органи са не само напълно оформени, но и функционират. Забележително е, че най-драматичните промени в човешкото развитието възникват на този крехък етап от развитието на човека. Науката е ясна: уникален и различен, човешкият живот вече е започнал.

Въпреки това, обаче, тези членове на човешкото семейство са най-отхвърлени от обществото. Чрез аборт те са убивани с най-зашеметяващи размери 3600 смъртни случая на ден (бел. ред. само в САЩ; в света за ден числото е 110 000!!!). Още по-лошо тези малки хора не могат да говорят, за да се защитят сами и законите на нашата земя позволяват тяхното унищожаване. Без съдебен процес и без съдебни заседатели, тези малки животи са угасени без дори да видят бял свят.

В САЩ (бел. ред и България) най-често срещания аборт е чрез вакуумна аспирация. Всъщност близо 90% преди края на третия триместър. За аборт се използва засмукваща машина, за да се премахне детето и след това чрез заоблен нож, наречен кюрета, се изстъргват останали части от тялото и плацентата от утробата на майката.

Мнозина смятат че насилието е ограничено до процедури, извършвани само при късни аборти. Все пак ето как бивш лекар по аборти описва абортите от първи триместър, извършени чрез засмукване: «… Това беше може би най-трудната част от процедурата за аборт чрез засмукване… Трябва да се огледа това, което е изсмукано от утробата и да се идентифицират съвършено оформени малки ръце и крака, малки длани… Черепите обикновено са смачкани.»

За 20 минути или по-малко, бебето е мъртво.

С цел да се придвижи тази реалност от отнесеното към конкретното, понякога човечеството се нуждае от побутване и напомняне за това кои са наистина тези деца. Имаме нужда от повече от научни данни, статистиката и студени факти. Вместо това се нуждаем от видими за всички доказателства, за да се задвижат нашите емоции и сетива. Понякога, когато думите не са достатъчни, ние трябва да видим как изглеждат тези хора. Нуждаем се от лице. И до днес, Ноа е такова лице. Възрастта му е в рамките на диапазона, в който се извършват повечето аборти. Докато всички конкретни факти доказват неговата същност на човешко същество, образът на Ноа говори сам за себе си.

Майката на Ноа, Лара, казва следното за Ноа: «Въпреки че той живя само 12 седмици, Ноа беше специален за мен. Аз съм благословена, че бях в състояние да го запазя, за да видите, че той е истински. Като всяка друга майка, тази първа снимка на моето дете ще бъде винаги специална за мен. Аз съм съкрушена, че загубихме Ноа, но знам, че неговите 12 седмици живот имаха цел. Неговото тяло разкрива чудото на човешкия живот. Ако той може да помогне една майка, която обмисля аборт да види красотата на своето дете, тогава нашата загуба ще си струва.»

Ноа може да почива в мир. Ние се молим нашата нация да види в себе си истинската стойност, която всеки човешки живот притежава, без значение колко е малък и крехък.

 

Автор: Сара Джоунс Загорски | Батън Руж, Лос Анджелис
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2014/02/28/beautiful-photo-of-noah-miscarried-at-12-weeks-shows-unborn-babys-humanity/
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации