Scroll Top

20 бебета умират от аборт всеки час във Великобритания, а защитните на абортите искат още

Бебе в утробата

Увеличение в броя на абортите с 2,3% за периода от 2016 г. до 2017 г. разкриват последните правителствени статистически данни от Англия и Уелс.

С общо 194 668 аборта през 2017 г. броят им достига от 1967 г. насам достига до 9 000 000. Това е приблизително 1 на всеки 3 минути, 20 на всеки час, 600 за всеки работен ден. И това не включва броят на жените, чиито животи също са засегнати от тази трагедия.

Последните статистически данни от 2017 г. показват също, че абортът често се използва като форма на контрацепция от нарастващ брой жени. Около една трета от жените, които са направили аборт през 2017 г. (39%) са имали един или повече предишни аборти, което е още едно огромно увеличение спрямо 2016 г. ( 38%). Това прави около 73 500 жени, които имат два или повече аборта.

Нека да разгледам тези цифри малко по-подробно, за да покажа защо предполагам, че абортът се използва като контрацептив: 53 000 жени вече са имали един предишен аборт; 15 100 имат два предишни аборта; 3 700 имат три; 1 000 имат четири; 327 имат пет; и 72 жени имат осем или повече предишни аборта.

Да не забравяме, че абортите им са безплатни и разходите се покриват от Националната здравна служба (98% от абортите през 2017 г. ), независимо дали са извършени във финансирана частна клиника за аборти (70%) или в болница към Националната здравна служба. 98% от абортите са били извършени заради така наречения риск за психическото здраве на жените (185 448) (бел. ред. често използвана “дупка в закона”, тъй като когато абортите са забранени след 24 седмици от бременността, освен по медицински показания, включващо и заплаха за психическото здраве на майката), което всъщност означава, че бебето е било напълно здраво, както вероятно и майката.

Това е всъщност добър бизнес за активисти като Ан Фюреди от организацията BPAS (британска организация за помощ при бременност). От години тя иска абортът да се разглежда като форма на контрол върху раждаемостта, от която днес жените се нуждаят, когато другите методи не дадат резултат т.е. да не се разглежда като нищо по-значимо от вземането на хапче.

Чудя се дали някоя от всички тези 73 500 жени е била уведомена за риска за нейното здраве и риска от многократни аборти при бъдещи бременности (т.е. да даде информирано съгласие).

Анализ от 21 проучвания, включващи почти 2 милиона жени, показва, че извършването на спонтанен или предизвикан аборт увеличава вероятността от преждевременно раждане (преди 37-ма седмица) при следваща бременност с 29% и от твърде ранно раждане (преди 32-ра седмица) с 69%.

Тези рискове са още по-високи при жените с многократни аборти.

Едно финландско проучване от 2012 г. установи, че повторните аборти са свързани с повишен риск от някои здравословни проблеми при първо раждане. Установен е 69% риск от преждевременно раждане след два предизвикани аборта и 178% риск след три аборта. Авторите на изследването предупреждават: “Здравното образование трябва да съдържа информация за потенциалните рискове за здравето при повтарящи се аборти, включително преждевременно раждане и ниска раждаемост при последващите бременности.”

Доказателствата са смесени за медицинските аборти, но някои проучвания показват, че мишки, подложени на два предишни аборта, са претърпели спонтанни аборти при следващи бременности.

“Повторният медицински аборт нарушава репродуктивната функция на женските мишки, което влияе значително върху последващите бременности.” Авторите заключават, че въздействието на многократните аборти върху създаването на потомство при следващи бременности и заслужава допълнително проучване.

Докато тази статистика е така отчайваща, поне разполагаме с факти и цифри, за да подчертаем какво всъщност се случва. Ако някога абортите бъдат декриминализирани, не само, че броят им ще се увеличи още повече, но и събирането на данни ще излезе извън настоящата правна рамка, като в най-добрия случай това ще доведе до по-малко ефективни разпоредби, и в най-лошия случай до самоконтрол от страна на абортната индустрия. И още по-малък шанс да се изложи истината за аборта, използван като контрацептив.

Бележка от LifeNews: Филипа Телър е ръководител за обществените политики на Християнско медицинско дружество. Тя има магистърска степен по биоетика от университетския колеж Сейнт Мери и опит в работата свързана с биоетични и семейни въпроси. Тази публикация е взета от блога на Християнско медицинско дружество.

 

Автор: Филипа Тейлър | Лондон, Великобритания
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2018/06/22/20-babies-die-in-abortions-every-hour-in-the-uk-abortion-activists-want-more/
Превод: Кристина Костадинова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации