Scroll Top

Ножица върху везна спасила живота на преждевременно родено бебе

Мадалена

През 2012 г. Кейт Доуз родила извънредно недоносени близнаци едва в 23-тaта седмица на бременността си. Тя мислела, че няма никаква надежда за нея и момичетата ѝ, знаейки, че бебетата не се считат за медицински жизнеспособни преди 24-тата им седмица. Въпреки това и двете близначета се родили живи. За съжаление, едната близначка, Изабела, починала няколко седмици след раждането. Въпреки това сестра ѝ Мадалена предизвикала съдбата.

Малката Мадалена Доуз тежала едва около 370 грама при раждането си. За нейно щастие докторите не знаели това, тъй като една случайно оставена ножица върху везната за изтегляне вдигнала теглото ѝ над 450 грама . Това е минималното тегло, при което лекарите във Великобритания обикновено се намесват, за да осигурят животоспасяващи грижи на деца, родени толкова преждевременно. По този начин една грешка може би е спасила живота на Мадалена.

На 6-месечна възраст Мадалена вече тежала около 2 кг и половина и продължавала да наддава тегло – бавно, но сигурно. Въпреки това родителите ѝ не винаги са имали надежда за нейното оцеляване, признавайки че никога не са предполагали, че ще могат да заведат бебето си у дома. Пред английския вестник The Sun те споделят:

“Tя е нашето малко чудо и сме щастливи че е с нас на Коледа! Аз просто изгубвам думите си пред нея”, казва майката на Мадалена.

Историята на Мадалена, която се преборва за живота си, е толкова невероятна, защото знаем, че дори в утробата, дълго преди раждането, бебетата са изключително издръжливи. От зачеването си те имат вродени инстинкти за оцеляване. Може би затова много аборти са „трудни“, тъй като бебетата се опитват да избегнат спринцовките или форцепса. Някои бебета по чудо оцеляват в тази борба с лекарят водещ аборта. Те са живи свидетели на бруталността на процедурата.

За съжаление, в страни по целия свят, Кейт можеше да абортира бебетата си в деня, в който е започнала да ражда, но тя е решила да ги задържи.

Организациите за защита на човешкия живот и достойнство, ще продължат да се борят за правата на неродените и недоносените бебета и техните майки, докато обществото не започне да се отнася с нужното внимание и уважение към всички тях.

 

Автор: Лорън Енрикес | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2015/01/02/this-premature-twin-babys-life-was-saved-when-doctors-found-a-pair-of-scissors/
Превод: Райна Стайкова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации