Scroll Top

Грешка в клиника за лечение на безплодие оставя жена бременна с близнаците на друга двойка

Сперматозоиди около яйцеклетка

Човешките ембриони, които клиниката имплантира на жената не били нейни и на съпруга ù, а както се посочва в новината, жената не е била уведомена за проблема, докато не достигнала третия месец на бременността.

AFP съобщава, че размяната е станала, някак си, на 4 декември в болница Сандро Пертини в Рим.

Fox News дава повече подробности за ситуацията:

Четири двойки са били подложени на лечение в този ден и не е ясно дали не е имало и други нередни бременности. Не се споменава нищо и за това, как е излязло на бял свят объркването, въпреки че здравните власти в Рим казаха, че са узнали за „генетична несъвместимост“ между родителите и ембрионите на 27 март.

Сега здравното министерство на страната провежда разследване и в клиниката не се извършва имплантиране на други ембриони. Това съвсем не се случва за пръв път:

  • През 2009 г. жена в Охайо, на която са имплантирани грешни ембриони, ражда момченце и след това го предава на биологичните му родители.
  • След размяна при ин витро през 2000 г. в Сан Франциско на една жена са имплантирани ембриони на друга двойка.

Chronicle съобщава, че докторът незабавно осъзнал грешката си, но не я е разкрил. Сюзън Бушвайтц научила за тази грешка 10 месеца след раждането, след като свидетел предупредил Медицинския Борд на Калифорния.

Това не са единствените случаи на етични проблеми свързани с клиники за лечение на безплодие. Тези видове клиники са съдени за унищожаване на човешки ембриони – уникални човешки същества – без разрешение. Те, също така, често имплантират голям брой човешки ембриони, което води до множествени бременности и родителите или вече са решили да направят аборт или са насърчавани да направят така.

Организациите за защита на живота призоват за въвеждане на закони относно практиката на клиниките за лечение на безплодие да ограничава броя на имплантираните ембриони до един или два и за уведомяване на родителите и агенциите за осиновяване на ембриони преди тези неродени деца да бъдат унищожени.

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2014/04/15/fertility-clinic-mix-up-leaves-woman-pregnant-with-a-couples-twins/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации