Scroll Top

1 на 100 милиона: заченати и родени еднояйчни тризнаци без асистирана репродукция и лекарства

Семейство с еднояйчни тризнаци

Във време, в което асистираната репродукция произвежда множество близнаци – в някои случаи по осем чрез имплантиране на множество човешки ембриони – раждането на естествено заченати тризнаци е все по-рядко явление. Въпреки това, една двойка от северна Калифорния бе благословена с рядкото явление еднояйчни тризнаци, заченати без помощта на стимулиращи зачеването лекарства.

Трите момичета ще останат в болница, докато са физически и медицински готови да си отидат у дома.

Шансовете да се родят еднояйчни тризнаци заченати естествено варират от 1 на 1 милион до 1 на 100 милиона.

Местна телевизионна компания разполага с подробностите за тези красиви бебета:

Аби, Бриндабела (Брин за кратко) и Лоръл Хепнър са родени в Сатър Мемориъл Хоспитъл в Сакраменто от родители Хана и Том на 22 ноември 2013 г.

Момичетата са кръстени на членове на семейството или на специални за родителите им места. Бриндабела е кръстена на планинска верига в Австралия, разположена близо до мястото, където Том Хепнър е израстнал.

„Краят на годината ще бъде, предполагам, голямо събитие в нашите семейства“, каза Том за KTHL.

Семейство Хепнърс живеят в Куинси, Калифорния, приблизително на 100 мили от Сакраменто. Месец преди раждането, Хана Хепнър е откарана с хеликоптер до болницата, за да започне лечение под наблюдение от eкип специалисти. Сатър предлага програма за така наречените „майки на многознаци”, с цел да подпомогне бременността им.

Аби е се ражда 1.450 кг, Брин 1.410 кг. а Лоръл – 1.814 кг. Гилбърт каза за The Bee, че това са добри килограми за тризнаци и че момичетата са добре.

 

Автор: Стивън Ертълт | Вашингтон, САЩ
Източник: LifeNews.com
Оригинална статия: http://www.lifenews.com/2013/12/05/one-in-100-million-identical-triplets-born-conceived-without-fertility-drugs/
Превод: Петя Кушева за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации