Scroll Top

Бременна майка, болна от рак, отказала аборт и претърпяла животоспасяваща операция

Анджела и Закари

На Анджела Марш, 27 годишна, поставили диагноза за рак, докато била бременна с бебето Закари. Тя била изправена пред две възможности – аборт или животоспасяваща операция. Можела да отложи операцията, докато бебето се роди, но тогава имало риск ракът да се разпространи или пък можела да сложи край на живота бебето чрез аборт и да спаси собствения си живот.

Анджела избрала една трета възможност, неопитвана до тогава. Тя се решила на рискова новаторска операция докато е бременна.

Вестник  London Daily Mail казва, че тя е първата жена претърпяла такъв вид операция. Закари оцелял и се родил здрав с тегло 3,700 кг. Ето и още за смелото решение на Анджела:

Тя се страхувала, че може никога да не се срещне със сина си Закари, след поставената диагноза по време на бременността – рак на шийката на матката. Операцията преминала успешно и тя отпразнувала първия рожден ден на детето си, за което мислела, че може да не види никога.

„Беше трудно време, но днес имам това специално, щастливо бебе, което е най-голямата награда за всичко, през което преминах”, казва 27 годишната Анджела.

„Всеки път, когато той се усмихне, чувствам, че това дава пълнота на цялото преживяване през изминалите 12 месеца и ни казва, че вече всичко ще бъде наред”.

На барманката била поднесена страшната новина, че има ракови клетки след тест на маточната шийка през 2012 г. Препоръчали ѝ операция в болница Christie Hospital в Манчестър, където месец след това ѝ казали и че е бременна. След това лекарите ѝ предложили третия вариант – опит за премахване на шийката, без да се навреди на плода.

„Казаха ми, че операцията дори не е правена преди в тази страна”, казва Анджела Марш, която вече има 7 годишен син.

 

Автор: Стивън Ертълт | Лондон, Англия
Източник: LifeNews.com
Оригинална публикация: http://www.lifenews.com/2014/01/14/told-she-had-cancer-while-pregnant-mom-rejects-abortion-and-has-life-saving-surgery/
Превод: Бисерка Трифонова за Сдружение “Избор за живот”

Свързани публикации