Scroll Top

Европейската гражданска инициатива “Един от нас” събра над един милион подписа от цяла Европа

ЕГИ "Един от нас"

С това “Един от нас” стана втората Европейска гражданска инициатива, която постигна изискванията, установени от Европейската комисия.

Правилото за Европейските граждански инициативи е събирането на минимален брой подписи в поне 7 държави-членки и общо 1 милион за целия ЕС. Считано от днес, 11 страни, сред
които: Австрия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Литва, Холандия, Полша, Румъния, Словакия и Испания са изпълнили това изискване. В допълнение, повече от 1 милион граждани са подкрепили петицията с подписа си, допринасяйки по този начин да се изпълни общия брой необходими подписи.  (Гласувайте от България!)

Днес 1 013 182 граждани на ЕС изразяват загрижеността на европейското общество за необходимостта от по-голяма защита на човешкия ембрион. С това те са по-близо до целта да се промени бъдещето на индустрията ползваща ембрионалните стволови клетки в цяла Европа, като защити човешкия живот от неговото зачатие.

Обединяването на над един милион граждани на ЕС в подкрепа на опазването на човешкия ембрион е успех и постижение за гражданската инициатива “Един от нас”. Кампанията ще продължи с набиране на подкрепа до 31 октомври 2013 г., за да може искането за защита на първото и основно право на всяко човешко същество да бъде отправено ясно и убедително към Европейската комисия.

На 22 септември предстои отбелязването на Европейския ден в подкрепа на инициативата “Един от нас” със специален ден “Кликни и подпиши!“. Този ден е посветен на съвместното събиране на подписи в подкрепа на инициативата “Един от нас” и ще се проведе във всички страни на Европейския съюз, включително и в България. Събирането на подкрепа включва всички организации, работещи в защита на човешкия живот в Европа.

Повече за инициативата “Един от нас” на български език можете да научите от официалния сайт  на адрес http://www.oneofus.eu/bg/, а също и от специалната страница на Сдружение “Избор за живот” на адрес http://www.pro-life.bg/bg/проекти/еги-един-от-нас/

Видео-клипове за инициативата на български език можете да намерите на адрес:
http://www.youtube.com/user/ProLifeBulgaria/videos

Ако желаете вашата организация или местна църква да помогне при събирането на още подписи, моля, научете повече за това на адрес:
http://www.pro-life.bg/bg/проекти/еги-един-от-нас/#eci-how-to-help

 

Превод на прессъобщението: Михаела Джоргова (Асоциация Общество и Ценности)

Свързани публикации