Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2021

Национална седмица в защита на живота - 2021

За осма поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 11 до 17 октомври 2021 г.

Понеделник
11.10.2021
Кампания “Думите и фразите, които прикриват истината за абортите…” (онлайн)
Вторник
12.10.2021
Тема: Защо абортът никога не може да стане наистина човешко право (онлайн)
Сряда
13.10.2021
Споделете снимка и интересна история за раждането на детето си (онлайн)
Четвъртък
14.10.2021
Митинг в защита на живота (пред Министерство на здравеопазването)
Петък
15.10.2021
Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота
16.10.2021
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град) и спектакъл в София (в твоя град)
Неделя
17.10.2021
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2021 г.

Понеделник (11.10.2021):
Кампания “Думите и фразите, които прикриват истината за абортите”

Ултразвук. 3D. бебетаПрез първия ден на седмицата в защита на живота, на всеки час през работно време от 8:00 до 17:00 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикуваме по една снимка с думи и фрази, които се използват днес от лекарите и медиите, за да прикрият факта, че абортът е убийство на човешки индивид! Не започваме “Националната седмица в защита на живота – 2021” весело, но нека да бъдем наясно с фактите. Насърчаваме да споделяте тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (12.10.2021):
Тема: Защо абортът никога не може да стане наистина човешко право (онлайн)

Поход за живота 2015През втория ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим статия, която ще представи истината за създаването и разпространението на лъжата за така нареченото “право на аборт” – как се е появилото, кой настоява за него и защо никога няма да бъде наистина “право”. Ще обсъдим какво са човешките права и за кого се отнасят; има ли дискриминация за “правото” за аборт спрямо мъжете или жените; кой може да реши какво е право и какво не е, и т.н.


Сряда (13.10.2021):
Споделете снимка и интересна история за раждането на детето си (онлайн)

Жена с бебеМного майки и бащи имат интересна история и могат да споделят за трудностите, през които са преминали, и за радостта да придобият своята рожба. Даваме възможност на всеки, който иска да представи такава история да го направи във Facebook страницата на събитието ни за тази година. Подбрани истории може да бъдат публиквани и в сайта ни. Не се притеснявайте да споделите историята си и да насърчите другите да защитават живота и да се борят за него!


Четвъртък (14.10.2021):
Митинг в защита на живота (пред Министерство на здравеопазването)

Митинг в защита на живота 2020Митингът ни в защита на живота ще бъде пред Министерството на зравеопазването. Целта ни е да присъстват най-малко 50 души от 17:30 ч. до 19:00 ч. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварително на специалното събитие, което ще бъде публикувана в нашата Facebook страница! България може да има проблеми в икономиката, образованието, културата и много други области, но най-сериозният проблем, който е надвиснал над нас е детеубийството. Лесният, безотговорен и насърчаван от държавата достъп до легални аборти по желание буквално заличава народа ни. Нека кажем, че не искаме това да продължава така!


Петък (15.10.2021):
Писмо в защита на живота до българските институции (онлайн)

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България, и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение.


Събота (16.10.2021):
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град) и спектакъл в София

Тинейджъри разговарят на улицатаКакто и през миналата година, и тази година сме подготвили флаери, от които ще можете да получите определено количество от нас или да разпечатите/копирате сами. Главната цел през този ден ще бъде да се раздадат флаери на колкото може повече хора, като ако е възможно и при необходимост да се обсъжда с тях защо абортите не са обикновен избор и обикновена медицинска процедура като всяка друга, а са свързани с погубването на невинни човешки животи и унищожаване на човешкото достойнство на най-уязвимите в нашето общество. Скоро ще можете да изтеглите флаер за разпечатване оттук.

Вечерта от 20 ч. Ви каним на документалния спектакъл “(НЕ)ЖЕЛАНИТЕ”, който събира в едно различни лични истории за нежелани и желани деца.


Неделя (17.10.2021):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”. Ако имате нужда от презентатор по темата през седмицата или по друго време, свържете се с нас!


За повече информация се обадете на тел. 0878 220 110