Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2020

Национална седмица в защита на живота - 2020

За седма поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 5 до 11 октомври 2020 г.

Понеделник
05.10.2020
Кампания “Ако бебетата споделяха като възрастните…” (онлайн)
Вторник
06.10.2020
Тема: Коронавирусът не спря абортите – милиони невинни животи угаснаха без COVID-19 (онлайн)
Сряда
07.10.2020
Истории за живота какъвто е – страхове, борби, победи (онлайн)
Четвъртък
08.10.2020
Митинг в защита на живота (пред Министерство на здравеопазването)
Петък
09.10.2020
Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота
10.10.2020
Изложба “Изкуството в живота и животът в изкуството” (в парк “Гео Милев”)
Неделя
11.10.2020
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2020 г.

Понеделник (05.10.2020):
Кампания “Ако бебетата споделяха като възрастните…” (онлайн)

Сладко бебеПрез първия ден на седмицата в защита на живота, на всеки час през работно време от 8:00 до 17:00 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикуваме по една снимка с бебе в емоционална ситуация, която би го накарала да изрази определени мисли и чувства, ако беше възрастен. Това ще са 20 свежи, динамични и зареждащи послания, които може да ни разсмеят или пък да ни накарат да се замислим за важните неща! Целта на кампанията е да си припомним колко чистота, радост и живот носят малките сладури – нещо, от което ние възрастните често се отдалечаваме. Насърчаваме да споделяте тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (06.10.2020):
Тема: Коронавирусът не спря абортите – милиони невинни животи угаснаха без COVID-19 (онлайн)

Захвърлена маска и ръкавициПрез втория ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим статия, която ще представи ситуацията с абортите по света и у нас по време на обявената пандемия от коронавирус и последвалата повсеместна карантина. Ще коментираме как се случи така, че редица медицински дейности бяха забранени, тежко болни не успяха да се лекуват и се водеше борба за всеки живот засегнат от COVID-19, а същевременно по света и у нас милиони невинни неродени бебенца загубиха живота си по най-жесток начин и здравето на майките им беше застрашено, но почти никой не обърна внимание на това.


Сряда (07.10.2020):
Истории за живота какъвто е – страхове, борби, победи (онлайн)

Тъжна женаЖивотът не е лесен. Понякога дори е много труден. Но може би не за всички. Ако си един от тези, които са се родили в богато, сигурно и щастливо семейство, ако си получил добро образование и защита там, където живееш, и ако всичко върви “по мед и масло”, имаш ли гаранция, че това ще е винаги така? Всички ние – хората – сме различни. Имаме различен произход, получаваме различно възпитание и различна подкрепа, живеем в различни среди и по различни начини. Да си различен е да си уникален, но да си различен може да означава и да попаднеш в ситуация, която не си очаквал и от която не можеш да излезеш лесно – да си заплашен, да си затруднен, да си без надежда… В третия ден на седмицата за живота, ще публикуваме две истински истории за трудния живот и трудните избори, които обаче могат да доведат до радостен край…


Четвъртък (08.10.2020):
Митинг в защита на живота (пред Министерство на здравеопазването)

Митинг в защита на живота пред парламента - 2019Пет години поред се събирахме в четвъртъците от “Национална седмица в защита на живота” на митинг пред парламента. Тази година ще направим малка промяна – ще се съберем пред Министерството на зравеопазването. Целта ни е да присъстват най-малко 50 души от 17:30 ч. до 19:00 ч. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварително на специалното събитие, което ще бъде публикуване в нашата Facebook страница! България може да има проблеми в икономиката, образованието, културата и много други области, но най-сериозният проблем, който е надвиснал над нас е детеубийството. Лесният, безотговорен и подкрепен от държавата достъп до легални аборти по желание буквално заличава народа ни. Нека кажем, че не искаме това да продължава така!


Петък (09.10.2020):
Писмо в защита на живота до българските институции (онлайн)

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България, и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение. Тази година в писмото си ще поискаме и лична среща на представители от нашето сдружение и други организации защитаващи живота с министъра на здравеопазването.


Събота (10.10.2020):
Изложба “Изкуството в живота и животът в изкуството” (в парк “Гео Милев”)

Галерии и изкуствоВ събота от 11 до 14 ч., в парка „Гео Милев“, на алеята към площадката на “Маргаритка”, 6 млади ходожници – Йоана Ванкова, Гергана Попова, Катерина Петкова, Роси Райкова, Венелин Йончев и Давид Николов ще представят свои картини свързани погледа им за живота на неродените и родените човешки същества. Изкуството винаги е било важна част от живота на хората и е свързвало материалното и духовното ни ежедневие. Без изкуството светът би бил сив и скучен. От друга страна, дали чрез стих, картина, скулптура или друга художествена творба, всички ние някога сме изразявали най-ясно разбирането си за живота – за нашето минало, настояще или бъдеще. Елате, за да поговорим за изкуството в живота и живота в изкуството!


Неделя (11.10.2020):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”. Ако имате нужда от презентатор по темата през седмицата или по друго време, свържете се с нас!


За повече информация се обадете на тел. 089 77 654 33 или 0878 220 110