Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2019

За шеста поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 7 до 13 октомври 2019 г.

Понеделник
07.10.2019
Кампания “20 факта за абортите: Мисленето е разрешено!” (онлайн)
Вторник
08.10.2019
Тема: Движенията в защита на живота и промяната, която идва с тях (онлайн)
Сряда
09.10.2019
Какво ни казват децата за своите братчета и сестричета? (онлайн)
Четвъртък
10.10.2019
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
Петък
11.10.2019
Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота
12.10.2019
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град)
Неделя
13.10.2019
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2018 г.

Понеделник (07.10.2019):
Кампания “20 факта за абортите: Мисленето е разрешено!” (онлайн)

10 факта за абортите: Мисленето е разрешено!През първия ден на седмицата в защита на живота, на всеки половин час през работно време от 8:00 до 17:30 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикува по една снимка с послание, което разкрива по един факт свързан с абортите. Материалите ще са подготвени по начин, по който да не представят забранено визуално съдържание за социалните мрежи и ще могат да се споделят спокойно. Целта на кампанията е да се представят някои реални факти за абортите, които не са известни на много хора или целенасочено се прикриват от лекари и защитници на абортите, за да бъдат абортите приемливи за обществото. Насърчаваме да споделяте тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (08.10.2019):
Тема: Движенията в защита на живота и промяната, която идва с тях (онлайн)

Жена има въпросиПрез вторият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим статия, която ще представи историята, развитието и дейността на съвременните движения в защита на човешкия живот. Ще коментираме защо промяната в обществените нагласи, която отделните лица, групи и организации носят по темата за абортите и правото на живот, е важна, постоянна и необратима. Ще представим разликите и приликите между “про-лайф” и “аболюционистките” движения против абортите и в защита на неродените и техните майки. Не се съмняваме, че ще има различни гледни точки, разногласия и колебания у тези, които ще прочетатат статията, но целта ни е няма да е да противопоставяме защитниците на една или друга теза, а да запознаем всеки с настоящата ситуация за защита на живота в България и по света.


Сряда (09.10.2019):
Какво ни казват децата за своите братчета и сестричета (онлайн)

БратчетаВинаги можете да споделите с децата си за нещо чисто, добро и красиво и винаги можете да им говорите и да ги учите за важността и ценността на семейството, приятелството и грижата за по-слабите или нуждаещите се. Но можете ли да споделите ли с тях какво е аборта? Ако не можете, задавате ли си въпроса защо? Може би, защото абортите не са нито чисти, нито добри, нито красиви. Те не са ценност и нямат нищо общо с любовта и подкрепата към по-слабите и нуждаещите се. Ако едно дете научи какво е аборта, то ще бъде ужасено и никога няма реши, че той е полезен или добър по някакъв начин, защото всички деца мислят по детски искрено с любов и без да са идеологически обвързани. Разбира се, ние не бихме искали да казваме на твърде малките деца какво е аборта, защото той е едно от най-големите престъпления на човечеството и е ужасен – би нансесъл огромна травма на психиката им. Но можем да ги попитаме нещо за братчето и сестричето в корема на мама, нали? Попитайте и своето дете и споделете с нас какво мислят децата по техния детски начин!


Четвъртък (10.10.2019):
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)

Митинг в защита на живота пред парламента - 2017Целта ни е да съберем най-малко 50 души от 17:30 ч. до 19:00 ч. пред Парламента. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварително на специалното събитие, което ще бъде създадено в нашата Facebook страница! България може да има проблеми в икономиката, образованието, културата и много други области, но най-сериозният проблем, който е надвиснал над нас е детеубийството. Лесният и подкрепен от държавата достъп до легални аборти по желание буквално заличава народа ни. Нека кажем, че не искаме това да продължава!


Петък (11.10.2019):
Писмо в защита на живота към българските институции

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение. Писмото ще може да бъде подкрепено от частни лица и от организации и след това ще бъде изпратено на до съответните държавни институции.


Събота (12.10.2019):
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град)

Тинейджъри разговарят на улицатаКакто и през миналата година, и тази година сме подготвили флаери, от които ще можете да получите определено количество от нас или да разпечатите/копирате сами. Главната цел през този ден ще бъде да се раздадат флаери на колкото може повече хора, като ако е възможно и при необходимост да се обсъжда с тях защо абортите не са обикновен избор и обикновена медицинска процедура като всяка друга, а са свързани с погубването на невинни човешки животи и унищожаване на човешкото достойнство на най-уязвимите в нашето общество.
Изтеглете флаер във формат A5 за разпечатване и раздаване!


Неделя (13.10.2019):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”. Ако имате нужда от презентатор по темата през седмицата или по друго време, свържете се с нас!


За повече информация се обадете на тел. 089 77 654 33 или 0884 710 044