Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2018

Национална седмица в защита на живота - 2018

За пета поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 8 до 14 октомври 2018 г.

Понеделник
08.10.2018
Кампания “Аборт: Какво всъщност се случва?” (онлайн)
Вторник
09.10.2018
Аборт: Засяга ли ме тази тема лично? (онлайн)
Сряда
10.10.2018
Сподели история за аборт във Facebook и защити живота (онлайн)
Четвъртък
11.10.2018
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
Петък
12.10.2018
Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота
13.10.2018
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град)
Неделя
14.10.2018
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2018 г.

Понеделник (08.10.2018):
Кампания “Аборт: Какво всъщност се случва?” (онлайн)

Аборт чрез аспирационен кюретажПрез първият ден на седмицата в защита на живота, на всеки кръгъл час през работно време от 9 до 18 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикува по една снимка или видео, което показва какво се случва при аборт. Ще се използват материали, които не са забранени в социалните мрежи, но не всички от тях, към които ще насочваме в сайта ни, ще са подходящи за хора със слаби нерви и затова някои ще имат предупреждение за ползване. Целта на кампанията е да се представи истината за абортите и да се спрат манипулативните твърдения, че “нещото в майката все още не е човешко същество, а нещо друго”. Насърчаваме да споделяте тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите за споделяне ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (09.10.2018):
Аборт: Засяга ли ме тази тема лично? (онлайн)

Жена има въпросиПрез вторият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим публикация, която поставя въпроса дали абортите по желание и по медицински причини засягат лично всеки един от нас и как точно. Ще разгледаме причините, поради които хората днес смятат абортите за нещо приемливо, необходимо и дори ги обособяват като отделно човешко право на избор за жената. Ще коментираме какво би се случило, ако в обществото ни има неограничени аборти, каквато е логичната следваща стъпка, ако абортите са разрешени някъде, но и какво би се случило, ако абортите са силно ограничени или забранени изцяло в обществото ни, освен в случаите на физическа заплаха за живота на майката.


Сряда (10.10.2018):
Сподели история за аборт във Facebook и защити живота (онлайн)

Млада жена пази тайнаМоже би сте мълчали твърде дълго и е време да споделите емоциите и последствията от направения избор?! В сряда, през третият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще дадем възможност на майки и бащи, които са минали през трудна бременност и усилена борба, за да запазят живота на детето си, или пък на такива, които са абортирали дете, но съжаляват и до днес за случилото се, да изпратят своята история към нас чрез нашата Facebook страница, на имейл или чрез бланката в нашия сайт Abort.bg, а ние ще публикуваме изпратеното. Приемаме такива истории и предварително. Пишете ни!


Четвъртък (11.10.2018):
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)

Митинг в защита на живота пред парламента - 2017Целта ни е да съберем най-малко 50 души от 17:30 ч. до 19:00 ч. пред Парламента. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварително на специалното събитие, което ще бъде създадено в нашата Facebook страница! България може да има проблеми в икономиката, образованието, културата и много други области, но най-сериозният проблем, който е надвиснал над нас е детеубийството. Лесният и подкрепен от държавата достъп до легални аборти по желание буквално заличава народа ни. Нека кажем, че не искаме това да продължава!


Петък (12.10.2018):
Писмо в защита на живота към българските институции

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение. Писмото ще може да бъде подкрепено лично и от организации и след това ще бъде изпратено на хартиен носител до съответните държавни институции.


Събота (13.10.2018):
Раздаване на флаери в защита на живота (в твоя град)

Тинейджъри разговарят на улицатаКакто и през миналата година, и тази година сме подготвили флаери, от които ще можете да получите определено количество от нас или да разпечатите/копирате сами. Главната цел през този ден ще бъде да се раздадат флаери на колкото може повече хора, като ако е възможно и при необходимост да се обсъжда с тях защо абортите не са обикновен избор и обикновена медицинска процедура като всяка друга, а са свързани с погубването на невинни човешки животи и унищожаване на човешкото достойнство на най-уязвимите в нашето общество.
Изтеглете флаер във формат A5 за разпечатване и раздаване!


Неделя (14.10.2018):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”. Ако имате нужда от презентатор по темата през седмицата или по друго време, свържете се с нас!


За повече информация се обадете на тел. 089 77 654 33 или 0878 220 110