Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2017

Национална седмица в защита на живота - 2017

За четвърта поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 2 до 8 октомври 2017 г.

Понеделник 02.10.2017 Кампания „Мамо, аз живея от утробата ти, защото там…“ (онлайн)
Вторник 03.10.2017 Защо абортът е егоистично убийство, а не здравна помощ (онлайн)
Сряда 04.10.2017 Сподели история за аборт във Facebook и защити живота (онлайн)
Четвъртък 05.10.2017 Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
Петък 06.10.2017 Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота 07.10.2017 Раздаване на брошури в защита на живота (в твоя град)
Неделя 08.10.2017 Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2017 г.

Понеделник (02.10.2017):
Кампания “Мамо, аз живея от утробата ти, защото там…” (онлайн)

6-7 гестационни седмициПрез първият ден на седмицата в защита на живота, на всеки кръгъл час през работно време от 9 до 18 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикува по една снимка или видео, което показва кога започва човешкият живот и какво се случва в утробата на майката, докато бебето расте в нея. Целта на кампанията е да се представи истината за зараждането и развитието на човешкото същество такава каквато е и да се спрат манипулативните твърдения, че “нещото в майката все още не е човек”. Насърчаваме да споделяте тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите за споделяне ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (03.10.2017):
Защо абортът е егоистично убийство, а не здравна помощ (онлайн)

Майка и баща, държащи детски обувкиПрез вторият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим публикация, която представя истинското лице на абортите по желание и абортите по медицински причини. Ще разгледаме произхода на идеята за извършване на аборти и какви са алтернативите на аборта. Днес, в нашето на общество, се гледа на абортите като на единствено и най-правилно решение в случаите на непланирана бременност, което ни поставя в позиция да защитаваме безучастно унищожаването на отделни човешки животи, а също така и на цялата ни нация чрез създадената демографска криза.


Сряда (04.10.2017):
Сподели история за аборт във Facebook и защити живота (онлайн)

Жена, която пише на лаптоп сред природатаВ сряда, през третият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще дадем възможност на майки и бащи, които са минали през трудна бременност и усилена борба, за да запазят живота на детето си, или пък на такива, които са абортирали дете, но съжаляват и до днес за случилото се, да изпратят своята история към нас чрез нашата Facebook страница, на имейл или чрез бланката в нашия сайт Abort.bg, а ние ще публикуваме изпратеното. Приемаме такива истории и предварително. Пишете ни!


Четвъртък (05.10.2017):
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)

Митинг в подкрепа на живота, банер "Да защитим живота"Целта ни е да съберем най-малко 50 души от 17:30 ч. до 19:00 ч. пред Парламента. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварително на специалното събитие, което ще бъде създадено в нашата Facebook страница! България може да има проблеми в икономиката, образованието, културата и много други области, но най-сериозният проблем, който е надвиснал над нас е детеубийството. Лесният и подкрепен от държавата достъп до легални аборти по желание буквално заличава народа ни. Нека кажем, че не искаме това да продължава!


Петък (06.10.2017):
Писмо в защита на живота към българските институции

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение. Писмото ще може да бъде подкрепено лично и от организации и след това ще бъде изпратено на хартиен носител до съответните държавни институции.


Събота (07.10.2017):
Раздаване на брошури в защита на живота (в твоя град)

Тинейджъри разговарят на улицатаЩе подготвим брошури, от които ще можете да получите определено количество от нас или да разпечатите/копирате сами. Главната цел през този ден ще бъде да се раздадат брошури на колкото може повече хора, като ако е възможно и при необходимост да се обсъжда с тях защо абортите не са обикновен избор и обикновена медицинска процедура като всяка друга, а са свързани с погубването на невинни човешки животи и унищожаване на човешкото достойнство на най-уязвимите в нашето общество.
Изтеглете флаер във формат A5 за разпечатване и раздаване!


Неделя (08.10.2017):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”.


За повече информация се обадете на тел. 089 77 654 33 или 0878 220 110