Scroll Top

Национална седмица в защита на живота – 2016

Седмица в защита на живота 2016

За трета поредна година Сдружение “Избор за живот” организира “Национална седмица в защита на живота”, която ще се проведе през седмицата от 3 до 9 октомври 2016 г.

Понеделник 03.10.2016 Кампания “Ако цениш човешкия живот…” (онлайн)
Вторник 04.10.2016 60 години легални аборти в България и 6 000 000 изгубени живота (онлайн)
Сряда 05.10.2016 Сподели мнение за абортите във Facebook и защити живота (онлайн)
Четвъртък 06.10.2016 Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)
Петък 07.10.2016 Писмо в защита на живота към българските институции (онлайн)
Събота 08.10.2016 Срещни се с някого и сподели за живота! (някак и някъде)
Неделя 09.10.2016 Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

Молим, научете от текста по-долу повече за отделните събития по време на седмицата и преценете в кои от тях можете да се включите!


Събития по време на “Национална седмица в защита на живота” 2016 г.

Понеделник (03.10.2016):
Кампания “Ако цениш човешкия живот…” (онлайн)

Харесай и сподели!През първият ден на седмицата в защита на живота, на всеки кръгъл час през работно време от 9 до 18 ч., в социалните мрежи Сдружение “Избор за живот” ще публикува по една основна идея, която движенията за защита на живота подкрепят и вярват, че е основополагаща за обществото ни, ако ценим човешкия живот. Целта на кампанията е да се популяризира културата на живот и да се споделят тези публикации с колкото може повече приятели и познати. Публикациите за споделяне ще са във:

Таговете /етикетите/, които ще се използват при публикуване са #ProLifeBG #ЗаЖивот


Вторник (04.10.2016):
60 години легални аборти в България, 6 000 000 изгубени живота (онлайн)

България, абортиПрез вторият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще разпространим публикация, която показва колко е бил променен начина на живот на българското общество след легализирането на абортите преди 60 години, през 1956 г. Ще се спрем на историческите факти и статистики за абортите, които ще разкрият колко сериозни са последствията от налагането на културата на смърт вместо културата в защита на живота.


Сряда (05.10.2016):
Сподели мнение за абортите във Facebook и защити живота (онлайн)

Жена, която пише на лаптоп сред природатаВ сряда, през третият ден на “Национална седмица в защита на живота”, ще предизвикаме всички ползващи Facebook да изпратят мнението си за абортите и защитата на живота чрез пост в нашата Facebook страница, а чуждите мнение ще могат да се споделят от там. Така се надяваме да получим много и различни мнения, които да покажат, че всеки от нас има собствена позиция по темата и тя не му е безразлична. Дори тези, които са защитници на абортите и решат да напишат мнение през този ден, което е против позицията на сдружението, ще имат право да направят това и нищо няма да бъде трито, ако разбира се е в рамките на добрия тон и културния дебат.


Четвъртък (06.10.2016):
Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София (на открито)

Поход в защита на животаЦелта ни е да съберем най-малко 50 души от 18:30 ч. пред Парламента. Препоръчваме всички, които искат да се включат в събитието, да се запишат като присъстващи предварителноПри желание на наши членове, такива събития могат да се организират и по места, дори и с по-малко хора.


Петък (07.10.2016):
Писмо в защита на живота към българските институции

Знаме на БългарияЗа поредна година в публичното пространство ще бъде публикувано отворено писмо до всички основни български институции – Президентство, Министерски съвет, Парламент и др. и до медиите, което ще представя настоящата ситуация с абортите в България и за пореден път ще настояваме за засилен контрол върху лекарите и клиниките извършващи аборти и даване на възможност на жените да осмислят и вземат истински информирано решение. Писмото ще може да бъде подкрепено лично и от организации и след това ще бъде изпратено на хартиен носител до съответните държавни институции.


Събота (08.10.2016):
Срещни се с някого и сподели за живота! (някак и някъде)

Разговор между млад мъж и млада женаИдеята за събота е да си помислиш за поне една приятелка или приятел, роднина или познат, с когото можеш да си уговориш среща, за да се видите някъде, и между другото да обсъдите заедно и темата за защитата на човешкия живот. Може да е у дома, навън в парка, на заведение или навсякъде другаде. Това може да е специален ден, в който да изразиш личната си позиция пред някого и да чуеш неговата; да споделиш нещо ново, което си научил/а от изминалите дни от седмицата в защита на живота.


Неделя (09.10.2016):
Събития в местни общности и църкви (с присъствие на място)

СъбраниеНеделя е ден, в който на различни места в страната – в църкви, обществени зали и др. могат да се организират допълнителни събития за местната общност и допълнителна разяснителна кампания. Насърчаваме местни църкви, сдружения и организации, които защитават живота, да се включат с презентации и дискусии, за които при поискване ще бъдат предоставени материали от Сдружение “Избор за живот”.


За повече информация се обадете на тел. 089 77 654 33 или 0878 220 110